Skoči na glavno vsebino

Slavnostna akademija je povezala sedanje in pretekle generacije učiteljev, učencev, staršev in predstavnikov lokalne skupnosti. Niti časa skozi 50 let je stkala iz svežih in zbledelih spominov na Osnovno šolo Bistrica, kjer so nekatere podobe izginile s časom, vendar še vedno nosijo čar nostalgije, radovednosti in raziskovanja, ki so zaznamovali tiste dni.

Iz Osnovne šole Bistrica je v svet zrelosti in odraslosti odšlo življenju naproti že 50 generacij. Tisoče mladih src je utripalo v teh klopeh in prav toliko zgodb, veselih in manj veselih, zaljubljenih in hrepenečih, se je stkalo med njimi. V vseh teh petdesetih letih se je nabralo veliko spominov, izzivov, ogromno izkušenj in uspehov.

Smo šola, ki se lahko ponosno ozre v preteklost – to nam kažejo uspehi številnih generacij. Mnogi posamezniki so uspeli na različnih področjih kulturnega, športnega ali gospodarskega udejstvovanja in mnogi so uspeli kot ljudje, ki so znali poiskati srečo ter jo deliti z drugimi. Verjamemo, da smo pri vzgoji in širjenju znanja uspešni tudi zato, ker uresničujemo cilje skupaj z učenci, s starši in z ljudmi iz našega kraja.

Tako svojo prihodnost gradimo na trdnih temeljih. V to smo prepričali vse prisotne z bogato kulturno vsebino, v katero smo vpletli sodobne oblike poučevanja, vodenja, predvsem pa so jih s svojimi presežnimi nastopi prepričali naši izjemi učenci, naše ISKRICE.

MAMO TO. Slovesnost smo zaključili z željo po zadovoljnih učiteljih, učencih in starših, ki bodo ponosni, da so del Osnovne šole Bistrica.

Osnovna šola Bistrica, vse najboljše ob tvoji 50-letnici.

Foto: Domen Jančič

(Št. obiskov: 138, od tega 1 danes)
Dostopnost