Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2016/2017 je na šoli zaživela interesna dejavnost Nemške urice namenjena učencem 3. in 4. razredov. Zanimanje je bilo veliko, zato smo se razdelili v dve skupini.
Z učenkami in učenci, ki so obiskovali nemške urice v prvi skupini, smo se družili 14 ur, od oktobra 2016 do februarja 2017. V tem času so se naučili marsikaj: šteti do 12, poimenovanja za družinske člane, živali, barve, pozdraviti in se predstaviti v nemščini. Vse svoje znanje so združili v predstavi “Chamäleon Kunterbunt”, ki so jo 9. 2. 2017 uprizorili za svoje starše, dedke in babice, bratce in sestrice. In odrezali so se odlično.
Vse obiskovalce so najprej pozdravili s pesmijo, nato se odlično znašli v vlogi lutkarjev in se za konec še pomerili s svojimi sorodniki v dveh različnih igrah. In ker se po vsakem naporu prileže okrepčilo, smo za obiskovalce in nastopajoče pripravili še tipičen nemški prigrizek “Apfelschorle” (jabolčni sok z mineralno vodo) in “Brezeln” (prestice). Skupaj smo se okrepčali in si za konec zaklicali “bis bald”.
Urica, ki smo jo preživeli skupaj, bo lep spomin. Hvala vsem nastopajočim za trud, vztrajnost in pogum! Hvala tudi vsem obiskovalcem, ki ste nam s svojim obiskom polepšali dan.

mentorica Mateja Žnidaršič

1Učilnico št. 21, kjer smo se na nemških uricah srečevali vsak četrtek, smo 9. 2. 2017 preuredili v mini gledališče. Poskrbeli smo tudi za okrepčilo. J

2Utrinki z našega nastopa in zadovoljni obiskovalci.

3V akciji.

4

Lutke za predstavo “Chamäleon Kunterbunt”, ki so jih izdelali učenke in učenci.

(Št. obiskov: 23, od tega 1 danes)
Dostopnost