Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 31. maja 2018, so se učenci 3. in 4. razredov, ki so obiskovali interesno dejavnost “Nemške urice”, zbrali v učilnici št. 21. Za starše, stare starše, bratce in sestrice so pripravili kratek kulturni program, s katerim so pokazali, česa vse so se naučili v 28 urah, ki so jih skupaj preživljali ob torkih popoldan.

Naslov prireditve je bil “Hallo, Ferien! Tschüs, Schule!”. Svojo zgodbo o učenju nemščine so pripovedovali skozi pet letnih časov (Ja, prav ste prebrali, v nemščini poznamo tudi peti letni čas – to je pustni čas.):

V jeseni so na rame poveznili šolske torbe in odšli v šolo, se naučili abecede in štetja po nemško. Pozimi so spoznali bobra, ki je zbolel in ga je lahko ozdravilo le pravo prijateljstvo. Njegovo zgodbo so zaigrali kot pravi gledališki igralci. V pustnem času so preveč rajali in se norčevali, zato so potrebovali masažo. Pomlad nas je po dežju razveselila z barvami in cvetlicami, ki so jih podarili tudi svojim gostom. Ob koncu pripovedi pa so vsemu navkljub ugotovili, da je najlepši letni čas poletje, saj je to le čas počitnic in sladkih sadnih smoothie-jev, ki so jih pripravili tudi za vse, ki so jih prišli bodrit na naše zadnje skupno srečanje.

Prireditev je lepo uspela. Ponosna sem na svoje učence, ki so upali prvič javno nastopati v nemškem jeziku. Odrezali ste se odlično! Bravo!

Hvala, dragi gosti tudi vam, da ste se odzvali našemu vabilu in skupaj z nami tudi zaplesali.

Mentorica Mateja Žnidaršič

Utrinki s prireditve:

(Št. obiskov: 27, od tega 1 danes)
Dostopnost