Skoči na glavno vsebino

Tea Krč in Tija Stritih iz 7. a sta se spomladi odločili, da bosta s svojim prispevkom sodelovali na mednarodnem literarnem natečaju “Na krilih metulja in laboda”, ki ga vsako leto organizira mestna občina Schwanenstadt v Gornji Avstriji. Nastali sva dve povsem različni knjižici, ki sledita razpisani temi “Zaklad je tam, kjer so prijatelji“.

Tea je napisala zbirko trivrstičnic z naslovom Prijateljstvo. Nekatere trivrstičnice si že lahko prebral v Stezicah, lahko pa jim prisluhneš tudi na spletni strani, ki jo ureja Tea in je v celoti namenjena prijateljstvu. Tam najdeš tudi osmerko, križanko, kviz… Pokukaj tune bo ti žal.

Tija je za namene natečaja napisala zbirko basni, v kateri nastopajo plišaste igrače. Lačno Lizo, Važno Vito, Puhastega Pikija in druge junake iz plišaste druščine lahko spremljaš tudi na Facebook strani Plišasta druščina. Tam te čaka njihova himna, fotografije iz vsakdana literarnih junakov, kakšna zanka in uganka, morda se boš lahko potegoval za svoj izvod knjižice… Prijatelj plišaste druščine lahko postaneš TUKAJ.

Želim ti prijetno raziskovanje spletnih strani, ki jih ustvarjata tvoji vrstnici.

Mentorica Mateja Žnidaršič

(Št. obiskov: 47, od tega 1 danes)
Dostopnost