Skoči na glavno vsebino

Dragi starši šestošolcev,

z veseljem želimo deliti nekaj utrinkov iz zadnjih dveh dni vaših otrok v šoli v naravi. V teh dneh so se učili, raziskovali in ustvarjali na edinstven način. V štirih skupinah so bili vključeni v geografsko, ustvarjalno in dve biološki delavnici.

Pri geografski delavnici so se  učenci podali ob morje na obalo, kjer so se učili, kako se orientirati s kompasom in kako uporabljati zemljevid. Raziskovali so teren in razumeli geografske značilnosti okolja, ki jih obdaja. Razvijali so občutek za smer, timsko delo in reševanje problemov.

Biološka delavnica je potekala ob jezerih v Fiesi in na obali, kjer so učenci raziskovali organizme in rastline. Naši ˝znanstveniki˝ so se potopili v svet narave. Z zanimanjem so opazovali različne organizme in rastline v okolici. Naučili so se razlikovati med različnimi vrstami in raziskovali njihove vloge v ekosistemu. To je bil poseben izobraževalni trenutek, s katerim so utrdili tudi spoštovanje do narave.

Pri ustvarjalni delavnici so izdelovali razglednice z morskimi motivi. V tej delavnici je do izraza prišla umetniška žilica otrok, saj so ustvarili čudovite razglednice. Uporabili so naravne materiale, kot so kamenčki, da so izdelali edinstvene okvirje za svoje umetniške stvaritve. Pri delavnici so krepili svojo kreativnost in domišljijo.

Vse te delavnice in skupni trenutki prispevajo k posebni izkušnji v šoli v naravi. Vse, kar so se naučili in kar se še bodo v prihodnjih dneh, bo obogatilo njihovo znanje in izkušnje.

Se še javimo,

učiteljice z vašimi šestošolci

NARAVA, DEŽ IN PUSTOLOVŠČINE

Pozdravljeni,

z veseljem predstavljamo povzetek vsega, kar se nam dogaja v šoli v naravi v Piranu.

Tretji dan šole v naravi se je začel z dopoldanskim pohodom od Pirana do Portoroža in Strunjana. Učenci so se podali na nekoliko daljšo pot, kjer so občudovali prečudovit razgled na morje ter raziskovali naravne lepote ob slovenski obali. Tokrat smo se mimo solin v Strunjanu samo sprehodili, saj nas poučevanje o tradicionalnem pridobivanju soli ter o pomenu ohranjanja naravnega okolja solin čaka v petek. Tja se bomo podali z ladjico.

Naslednji dan so se šestošolci razdelili v dve skupini. Odpravili smo se na ogled akvarija v Piranu. To je bil izjemno poučen dan, saj so učenci imeli priložnost spoznati številne morske živali in rastline, ki naseljujejo Jadransko morje. Nekatere so spoznali že na bioloških delavnicah, na katerih so se že učili o rastlinah in živalih v Sredozemskem morju. Otroci so se poučili tudi o pomenu ohranjanja morskega ekosistema in kako lahko vsak posameznik prispeva k temu.

V pretežno deževnem vremenu smo odpravili še na orientacijski pohod, kjer so učenci utrjevali pridobljene veščine orientacije in sodelovanja v skupini. Kljub dežju so pokazali izjemno voljo do dela, kar je še dodatno okrepilo njihovo pustolovsko dušo.

Kljub občasnim deževnim kapljam je bil njihov izlet poln raziskovanja, učenja in zabave. Upamo, da bodo šestošolci domov prinesli ne le spomine, temveč tudi nova spoznanja o orientaciji ter o pomenu okolja in narave. Verjamemo, da so vaši otroci v šoli v naravi v Piranu doživeli prijetno izkušnjo, katero se bodo spominjali še dolgo časa.

Lep pozdrav in se vidimo kmalu.

Fotografije iz akvarija: Julija Smolej, 6.b

(Št. obiskov: 211, od tega 1 danes)
Dostopnost