Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva in tega se zavedamo tudi na naši šoli. Letos smo že dvanajstič skupaj izvedli slovenski tradicionalni zajtrk; kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
Slogan letošnjega zajtrka je »ZAJTRK Z MLEKOM – SUPER DAN!«
Vse spremljevalne dejavnosti ob tem dogodku, smo namenili pridelavi in predelavi mleka:
- Izdelali smo kravice in se pogovorili o pomenu mleka za človeka.
- Obiskali smo hlev bližnje kmetije in se pogovarjali s kmetom, kako skrbi za krave.
- Izdelali smo plakate o mleku in mlečnih izdelkih.
- Ogledali smo si video o proizvodnji mleka.
- Osmošolci in devetošolci so se seznanili s poklicem kmeta in sirarja.
- Nismo pozabili na naše medovite rastline in čebelice, ki jih pridno obiskujejo in nabirajo med.
V večnamenskem prostoru smo pripravili razstavo KAKO SO VČASIH NA KMETIJI »PR ČESNU ROČNO MOVZLI« in predelovali mleko v skuto, sir in maslo. S to razstavo želimo pri učencih ozavestiti pomen naše tradicionalne pridelave hrane.
Vodja prehrane
Nataša Bergant
(Št. obiskov: 76, od tega 1 danes)