Skoči na glavno vsebino

V soboto, 17. februarja 2024, smo se s planinskim krožkom OŠ Bistrica in PŠ Kovor (skupaj s krožkom iz OŠ Tržič in PŠ Podljubelj) odpeljali z avtobusom proti izhodišču za naš pohod – Povlje. Sv. Lovrenc nad Bašljem je priljubljena izletniška točka in po zahtevnosti primerna tudi za mlajše otroke. Z vrha hriba, kjer stoji cerkvica sv. Lovrenca se odpira lep pogled proti Ljubljanski kotlini, v bližini je planinski dom, ki je znan po odličnih krofih, ki se še topli raztopijo v ustih.

Vodniki Planinskega društva Tržič so nas vodili po krožni poti – iz postaje, kjer smo stopili iz avtobusa smo preko travnikov in stezice skozi gozd prišli na sprehajalno-učno Trstenik »pot pod Storžičem«, med potjo smo se čudili, da tako zgodaj cvetijo zvončki in podlesek. Največje veselje med potjo pa so bili Srečotovi mlinčki. Kmalu po mlinčkih smo dosegli naš cilj. Imeli smo srečo, da so se pri cerkvici na vzlet ravno pripravljali jadralni padalci in smo lahko občudovali njihove spretnosti. Naši noski so zaznali, da je v bližini koča, saj je dišalo po krofih, ki smo si jih tudi privoščili (žal nimamo nobene fotografije, ob tem užitku smo pozabili na to 😊). Vračali smo se po drugi poti, proti Bašlju, ki je znana tudi kot gamsova pot.

Vsekakor je bil to čudovit začetek zimskih počitnic. Veliko jih je reklo, da bodo še prišli – priporočamo tudi vam za zabaven družinski izlet.

Marja B.

(Št. obiskov: 33, od tega 1 danes)
Dostopnost