Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, učitelji, in vsi ljubitelji planinarjenja.

V soboto, 16. decembra, so se učenci OŠ Podljubelj, OŠ Tržič in OŠ Bistrica odpravili na planinski izlet v družbi Planinskega društva Tržič. Tokratni cilj je bil Sveti Jošt nad Kranjem. Začetek poti je bil v vasi Zabukovica.

Vremenske razmere so bile kot naročene – mrzlo, a sončno, kar je za dobro zimsko vzdušje ravno primerno. Pot, ki je vodila na Sv. Jošt, je bila ravno prav strma, da smo jo vsi premagali brez težav. Štirje pogumni mladi planinci pa so se skupaj s planinskim vodnikom odločili nadaljevati svojo pot še na sosednji vrh – Gladki vrh.

Otroci so bili navdušeni nad manjšimi zaplatami snega, ki smo jih prečkali na poti navzdol, kar so prikazali z nasmehi na njihovih obrazih in pristnim veseljem.

Naša pot je potekala krožno tako, da smo navzdol spoznali še eno od mnogih planinskih poti na Svetega Jošta nad Kranjem. Vrnitev v dolino je potekala po poti v smeri Besnice. Pot je bila kar precej strma in veseli smo bili, da nam je ni bilo potrebno premagati na poti navzgor.

Izlet je bil res čudovit in preživet v družbi z našimi šolskimi prijatelji. Upamo, da bo to le ena od mnogih dogodivščin, ki jih bomo delili še v prihodnjem letu 2024.

Lep planinski pozdrav in srečno,

Mentorica Živa Ovsenek

(Št. obiskov: 67, od tega 1 danes)
Dostopnost