Skoči na glavno vsebino

V soboto, 15. 10. 2022, se je ob 8. uri zjutraj so OŠ Bistrica in PŠ Kovor napolnili avtobus in kombi, ter se odpeljali v smeri Pokljuke. Malo nas je skrbelo, saj nas je celo pot spremljal rahel dež. Ko smo prišli na Rudno polje, kjer je avtobus parkiral, je dež pojenjal in skozi oblake smo že slutili sonce.

Odpravili smo se našima ciljema naproti. Ena skupina je odšla proti planini Zajamniki (1280 m). Pot je manj strma, ampak dolga, vendar naši mladi planinci zmorejo poleg premagovanja poti pokazati veliko še dobre volje, radoživosti in vedoželjnosti. Pokljuški gozdovi so vsekakor zelo zanimivi v vseh letnih časih, planina Zajamniki pa je svojevrstna kulturna krajina, ki je očarala tudi nas.

Druga skupina pa se je odpravila proti Viševniku (2050 m). Za večino udeležencev je bil to prvi dvatisočak. Vodniki in spremljevalci smo ponosni na naše planince, predvsem na tiste mlajše, ki so pokazali vztrajnost in sposobnost premagati svoj strah. Vodnik je učencem predstavil tudi, kako se v gorah zavarujemo pred padajočim kamenjem. Na vrhu se nam je odprl prelep razgled na Julijce z očakom Triglavom na čelu, na malico so prišle tudi planinske kavke.

Ob 14. uri smo vsi skupaj spet sedeli na avtobusu in se odpeljali proti domu. Bilo nam je lepo. Čez en mesec se v podobni zasedb odpravimo drugam. Komaj čakamo.

(Št. obiskov: 33, od tega 1 danes)
Dostopnost