Skoči na glavno vsebino

V Tržiču že nekaj mesecev lahko zasledite likovne izdelke, ki so nastali v sklopu projekta Okrasimo mestno jedro. Za dekoracijo na temo jesen smo poskrbeli na naši šoli, na OŠ Bistrica in na POŠ Kovor. Sodelovali so učenci od 1. do 5. razreda, ter učenci predmetne stopnje, ki hodijo k izbirnemu predmetu likovno snovanje. Okrasili smo tri mostove (most pri glavni avtobusni postaji, most proti občini in most pri GŠ Tržič), vitrini TPIC-a in izložbo bivšega antikvariata. Likovne sledi smo pustili tudi v Mestni kavarni ter v frizerskem salonu Novković.

Nastali so res čudoviti izdelki. Seveda brez dobre volje, pozitivne naravnanosti in energije vseh vpletenih učiteljic, učitelja, hišnika ter navdušenih učencev za ustvarjanje ne bi projekt obrodil takšnih sadov, kot jih je.

Naši izdelki na temo jeseni (zmajčki iz stirodur-ja in s satenastimi trakovi, gobe iz modelirne mase, ježki, veverice, buče, drevesa, listi iz barvnega šeleshamerja, ježki iz storžev, lončki z listi iz svilenega papirja, mušnice iz kartona, jurčki v košaricah iz kartona, valovite lepenke in kolaža ter buče iz valovite lepenke, slike lepljenke, pa lisičke iz papirnatih krožnikov, jabolka in hruške iz kolaža) bodo na ogled do sredine meseca novembra.

Vabljeni!

Petra Smolej, mentorica in koordinatorica projekta na OŠ Bistrica

 

(Št. obiskov: 19, od tega 1 danes)
Dostopnost