Skoči na glavno vsebino

V sredo, 22. 3. 2017, so nas na OŠ Bistrica v okviru projekta “Manjšina – most med narodi” obiskali prijatelji iz Slovenske gimnazije Celovec in Nove srednje šole Borovlje. Ob prihodu smo jih postregli s kolački in se razdelili v trojke. Trojke so sestavljale tri velike skupine, belo, zeleno in modro skupino. Vsaka skupina se je nato udeležila treh različnih delavnic.

V delavnici “ŠPAS” smo na računalnikih iskali glasbene hite v slovenščini in nemščini, se fotografirali v kotičku “fotošpas” ter se naučili novega plesa, ki je bil sestavljen iz korakov dunajskega valčka, hip hopa in polke. V delavnici “ŠTEMPELJAGA” smo po šoli iskali žige. Namigi za pravo pot so se skrivali v ugankah, ki so bile zapisane v nemščini. Ko smo zbrali vse žige, smo v učilnici reševali še učne liste in Ksihtbukvo dopolnili z našimi stavki v narečju, nemščini in slovenščini (npr. Moj fotr v svojem prostem cajtu rad laufa. / Mein Vater läuft gern in seiner Freizeit. / Moj oče v svojem prostem času rad teče.). V tretji delavnici z imenom “ŠTRUDEL KUGLE” smo izdelovali energijske kroglice iz suhega sadja, ki so dišale po jabolčnem zavitku.

Po končanih delavnicah smo se zbrali v telovadnici in uživali v rezultatih skupnega dela: Naučeni ples smo hkrati zaplesale vse tri skupine, se pogostili s štrudel kuglami in se prijetno družili ob misli, da se čim prej znova srečamo.

Zapisala: Ana Boldin, 7. B

Foto: Gal Pavel Pazlar, Domen Aljančič, Vid Hribar, Rok Poljanec, Katja Ropoša, Mateja Žnidaršič

Še beseda učiteljice:

HVALA, dragi učenci, za vso pomoč pri pripravah. Uspela prireditev in šopek lepih spominov je najlepše poplačilo za vaš trud. Čestitke! In le tako naprej.

HVALA, Gal, Domen, Vid in Rok, za snemanje in slikanje. S pomočjo vašega dela bodo res lepi trenutki ostali zapisani tudi na filmskem traku in foto papirju.

HVALA, Katja in Mitja, za pomoč in organizacijo ter izvedbo delavnic.

Na svidenje jeseni. Do takrat pa vse lepo.

učiteljica Mateja Žnidaršič

(Št. obiskov: 144, od tega 1 danes)
Dostopnost