Skoči na glavno vsebino

Torek, 22. 11. 2023, je bil  nogometno obarvan. Takoj po uvrstitvi Slovenije na evropsko prvenstvo v nogometu smo se z učenci 8. in 9. razreda udeležili občinskega tekmovanja v nogometu. Ekipo so sestavljali Luka M., Luka B., Oskar P., Oskar G., Jop C., Val J. iz 8. razreda ter Gašper L., Jošt J., Žiga Ž. in Jernej B. N. iz 9. razreda.

Tekme so se odvijale na OŠ Tržič v dvorani Tržiških olimpijcev. Na urniku smo imeli dve tekmi, in sicer prvo ob 14.30 proti učencem OŠ Tržič ter drugo ob 15.00 proti OŠ Križe.

V tekmo proti OŠ Tržiču smo najprej poslali Oskarja P. v gol, Luka M. in Luka B. v napad ter Gašperja L. in Jošta J. v obrambo. Napadalca sta od samega začetka agresivno napadla in ves čas izvajala pritisk na obrambo nasprotnika. Imeli smo priložnost zadetka, kar je odlično izkoristil Gašper L. in zadel za vodstvo. Po številnih menjavah napada in obrambe sta se med strelce zapisala še Luka B. in Žiga Ž. ter z zadetkom za 3:2 pripeljala ekipo do prve zmage.

Sledila je tekma proti OŠ Križe, ki se je izkazala za zelo zahtevno, saj so se nasprotniki odlično borili in kar nekajkrat so bili blizu dosega gola, a sta se vratarja Oskarja izkazala in nista prijela nobenega gola. V napadu je bil najbolj učinkovit Luka M., ki je dosegel dva gola. Tekmo smo zaključili z odlično igro Jerneja B. N. in Jošta J. v obrambi in zmagali z rezultatom 2:0.

Po tekmah je sledila še podelitev in slikanje. Pokal nam je predal vodja tekmovanja g. Gorazd Černilec in se hkrati zahvalil vsem ekipam za dobro igro in »fairplay«.

Mitja Žnidaršič

(Št. obiskov: 122, od tega 1 danes)
Dostopnost