Skoči na glavno vsebino

V torek 14. 11. 2023 smo pričeli z občinskimi športnimi tekmovanji za učence 8. in 9. razredov. Po pouku smo se z 11 učenci odpravili do Tržiča, kjer je potekalo tekmovanje v rokometu. Sodelovali so Oskar G. in Oskar P. iz osmega razreda ter Gašper L., Jošt J., Žiga Ž., Tim A., Maj B., Ali D., Jaka D., Gašper Z. in Voranc S. M. iz devetega razreda.

S prvo tekmo smo začeli ob 14.30 proti OŠ Križe. Tekmo smo začeli odlično in s 3 goli Žiga hitro povedli. Učenci OŠ Križe so se hitro zbrali in se pokazali kot dostojen nasprotnik in na odmor ob polčasu smo odšli izenačeni. Drugi polčas je bil še bolj napet in do konca je bil rezultat izenačen. 20 sekund pred koncem tekme je Gašper L. po lepi podaji Žiga Ž. zadel enajsti gol za našo ekipo in nam prinesel zmago z rezultatom 11:10.

Drugo tekmo smo odigrali proti gostiteljici OŠ Tržič. Žal smo že med prvo tekmo ugotovili, da nam Tim A. ne bo mogel pomagati zaradi poškodbe gležnja, hkrati pa so se pojavile bolečine v komolcu pri našemu najboljšemu igralcu Žigu Ž. K sreči so ostali fantje dodali svoj del in so pridno polnili gol OŠ Tržič. Tekma je bila zelo naporna  še posebej  v obrambi, kjer nam je njihov najboljši igralec povzročal kar nekaj težav. Hitro smo spremenili taktiko in zadolžili Alija za tesno pokrivanje, kar se nam je hitro obrestovalo. Poleg obrambnih nalog je Ali blestel tudi v napadu in skupaj z Joštom za dala več kot polovico vseh golov. Za zaključni gol je s poskrbel Gašper Z. in rezultat se je ustavil pri 13:10.

Čestitke fantom za osvojeno 1. mesto je izrekel tudi župan občine Tržič g. Peter Miklič, ki si je prišel ogledali obe tekmi ter nam tudi podelil pokal za zmago.

Zapisal: Mitja Žnidaršič

Foto: Mitja Žnidaršič

(Št. obiskov: 163, od tega 1 danes)
Dostopnost