Skoči na glavno vsebino

Na interesni dejavnosti ustvarjalni ples smo v tem šolskem letu ustvarili plesno miniaturo z naslovom »Izgubljeni v gozdu«. Zgodba govori o Janku in Metki, ki sta se izgubila in srečala zlobno čarovnico. Z miniaturo smo se prijavili na javni razpis, na mini festival otroških plesnih skupin Pika miga, ki ga organizira JSKD. Prva stopnička do nastopa na festivalu je udeležba na območni reviji plesnih skupin Hopla 2023, katere smo se udeležili v soboto, 18. februarja, v Prešernovem gledališču v Kranju.

Nastopa se je udeležilo vseh 9 otrok, ki obiskuje ustvarjalni ples. V Kranj smo se odpeljali z mini busom. Tam nas je počakala učiteljica Eva in skupaj smo odšli v Prešernovo gledališče. Vstopili smo skozi zadnji vhod, poiskali našo garderobo, se preoblekli v plesna oblačila in odšli na vajo na odru. Vsa pohvala šivilji Mateji za plesna oblačila, so zelo lepa in gozdna. Po vaji smo imeli še nekaj časa, zato smo se v garderobi igrali družabne igre in nestrpno čakali na prvi nastop.

Na reviji območnih plesnih skupin Hopla 2023 se je predstavilo sedem plesnih miniatur. Naša plesna miniatura je bila na vrsti tretja. Na nastopu so se zelo potrudili in suvereno predstavili zgodbo s plesom. Čestitke vsakemu posebej za odličen nastop. Po končani reviji so otroke prevzeli starši, ki so plesno točko pohvalili. Po reviji smo imeli mentorji še sestanek s selektorico Lejo Jurišič. Našo plesno miniaturo je pohvalila in bila je navdušena. Mogoče to pomeni, da nas verjetno čaka 20. maja nastop na regijski reviji plesih skupin Namig 2023.

Še nekaj o tem, kako poteka izbor za Piko miga. Po ogledu vseh območnih revij posamezne regije selektor sestavi program regijske revije plesnih skupin. Nastop na regijski reviji je druga stopnička do nastopa na festivalu. Regijske revije si nato ogleda državni selektor, ki sestavi program za mini festival otroških plesnih skupin v sodelovanju s strokovno svetovalko za ples JSKD. Festival Pika miga, na katerem se predstavijo najboljše otroške plesne miniature pretekle sezone iz vse Slovenije, bo potekal v Velenju, 7. in 8. oktobra.

Veselimo se naslednjih nastopov.

Sanja Voglar

(Št. obiskov: 99, od tega 1 danes)
Dostopnost