Skoči na glavno vsebino

V soboto, 25. 11. 2023, je na Osnovni šoli Orehek ponovno potekal Festival naše prihodnosti, ki je namenjen nadarjenim in vedoželjnim učencem gorenjskih osnovnih šol. Udeležili so se ga tudi naši nadarjeni učenci, ki so lahko izbirali med širokim naborom zanimivih delavnic z različnih področij in tako potešili svojo radovednost in željo po raziskovanju. Izvajalci delavnic so bili poleg učiteljev osnovnih šol tudi iz drugih ustanov (srednje šole, fakultete z Univerze Ljubljana, podjetja). Za piko na i pa so na festivalu letos gostili tudi prav posebnega gosta Nika Škrleca.

Nekaj utrinkov Festivala je zbranih na spodnji povezavi, kjer so učenci z Nikom Škrlecem sodelovali v oddaji Hudo. Svoje mnenje sta delila tudi učenca naše šole, Mila in Ambrož. Govorili so o načrtih za prihodnost, poklicih, palači spomina, vmes pa sta Nik in Ambrož sestavljala rubikovo kocko.

https://cist-hudo.rtvslo.si/predvajaj/hudo/175004011

Festival je bil priložnost za izmenjavo idej, spoznavanje vrstnikov s podobnimi interesi ter za spodbujanje ustvarjalnosti. Ob zaključku dneva smo bogatejši za nova znanja, prijateljstva in vizije, ki nas bodo spremljale v naši nadaljnji šolski poti. Hvala organizatorjem, mentorjem in vsem udeležencem za nepozabno doživetje na Festivalu naše prihodnosti.

(Št. obiskov: 97, od tega 1 danes)
Dostopnost