Skoči na glavno vsebino

Naša šola je bila izbrana na javnem razpisu Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT). Tako da bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajali projekt Mladim se dogaja 2020 na naši šoli.

Izvajali bomo dve dejavnosti in sicer START UP VIKEND ter PODJETNIŠKO AKEDEMIJO.

START UP vikend – PODJETNIŠKI TABOR smo izvedli v petek, 4. 9. 2020 in soboto, 5. 9. 2020. Učenci so sodelovali v dvodnevni aktivnosti, kjer so razvijali lastne poslovne ideje ali iskali rešitve za izzive s katerimi se soočajo podjetja.

Učenci so pokazali iskreno navdušenje nad mentorji Nejcem, Klemenom in Lukom, ki so učence usmerjali in vodili od problema, ki so si ga zastavili za reševanje do poslovne ideje. Sledile so predstavitve in podeljeni sta bili nagradi za NAJ PITCH za predstavitev, ki jo je prejela ekipa pomagam.mu, Eva Hafner, Eva Jerman, Neja Bijelić in Larisa Kasumovič, za NAJ IDEJO  – GO Slovenija (aplikacija za turistične vodiče) pa so bili nagrajeni Blaž Bučič, Matevž Dovžan in Enej Košir.

Mentorji in poslušalci poslovnih idej smo bili navdušenimi nad poslovnimi idejami, predstavitvami in podjetniškim razmišljanjem vseh udeležencev.

Celotni ekipi START UP vikenda učencem in mentorjem izrekam iskrene čestitke.

Dina Pintarič, v.d ravnatelja

 

 

(Št. obiskov: 75, od tega 1 danes)
Dostopnost