Skoči na glavno vsebino

V soboto, 7. in v nedeljo, 8. oktobra 2023, je v Velenju potekal 20. Mini festival otroških plesnih skupin PIKA MIGA, ki ga organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju s Festivalom Velenje. Naša plesna miniatura »Izgubljeni v gozdu« se je predstavila v nedeljo, na prireditvi ob 11. uri.

Na festivalu se s plesnimi miniaturami predstavijo izbrane slovenske otroške plesne skupine. Za letošnji festival je državna selektorica za ples, Mojca Kasjak, izbrala 42 plesnih miniatur, ki so se v dveh dneh, v štirih prireditvah, zvrstile na odru Doma kulture Velenje. Predstavili so se mladi ustvarjalci, stari med 5 in 12 let, v obliki solo plesov, duetov in skupinskih koreografij.

Vse čestitke našim mladim plesnim ustvarjalcem za odličen nastop. Skupaj smo ustvarili plesno miniaturo, ki ste jo tekom leta kar večkrat zaplesali na različnih prireditvah. Z vsakim nastopom ste bili bolj suvereni in samo boljši. Plesna miniatura »Izgubljeni v gozdu nas je ponesla vse do nastopa na Pika miga festivalu. Priplesali smo si zlato priznanje, ki bo sedaj krasilo steno naše šole. V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov.

Sanja Voglar, interesna dejavnost – ustvarjalni ples

 

(Št. obiskov: 92, od tega 1 danes)
Dostopnost