Skoči na glavno vsebino

Od 14. novembra dalje je na naši šoli na ogled likovna razstava sestavljena iz dveh delov – likovna dela učencev iz leta 2023 in likovna dela učencev iz leta 1979. S to razstavo želimo obeležiti jubilej – 50 let naše šole in preplesti utrip šole nekoč in danes.

Izdelki, ki so na ogled v steklenem atriju šole, so nastali v oktobru 2023, ko so na kulturnem dnevu »Moja šola praznuje 50 let« učenci od 1. do 3. razreda po svoji podobi poustvarjali naše šolske junake (del naše nove celostne grafične podobe šole). Učenci 4. in 5. razredov pa so ustvarjali krožne slike naše šole z okolico. Del razstave si lahko ogledate že od zunaj, del pa znotraj atrija (naslednji teden bomo panoje obrnili, tako, da bodo vsi izdelki lahko pogledali tudi skozi okno). Ker živimo v »digitalni dobi«, se enaka razstava v obliki projekcije odvija tudi na velikem platnu v večnamenskem prostoru naše šole.

Na ogled pa je tudi obnovitvena razstava in sicer ponovna postavitev izdelkov učencev OŠ Bistrica – takrat OŠ heroja Bračiča, ki so bili leta 1979 razstavljeni v paviljonu NOB. Ti izdelke je izbral in so nastali pod mentorstvom učitelja likovne vzgoje Kamila Legata, ki je na tej šoli poučeval 30 let (prej pa že na stari šoli v Tržiču). Izdelke mnogih razstav v času njegovega poučevanja je shranil. Učiteljica Petra Smolej, jih je pregledala in znova postavila na ogled v večnamenski prostor šole in na hodnik pred šolsko knjižnico. Marsikateri učenec naše šole je tako videl izdelke dedka ali babice, mame, očeta, tete…

Otvoritev razstave je bila v torek, 14. 11.. Na prireditvi so nastopili učenci 2. razreda, ki so zapeli dve pesmi, s katerima so skušali pričarati vzdušje nekoč in danes, Stoji učilna zidana in School For You And Me. Na prireditvi je bil tudi predstavnik JSKD OI Tržič, ki je pomagal in nam omogočil izvedbo likovne delavnice na kulturnem dnevu.

Marija Bohinjec, foto Boris Kuburič

(Št. obiskov: 71, od tega 1 danes)
Dostopnost