Skoči na glavno vsebino

Včeraj, v sredo, 10. 4. 2024 smo imeli učenci 1., 2. In 3. Razreda OŠ Bistrica in POŠ Kovor kulturni dan. Z avtobusom smo se odpeljali v Ljubljano, kjer smo si v Lutkovnem gledališču ogledali predstavo. Učenci 1. in 2. Razreda so si ogledali lutkovno predstavo Sapramiška in bili nad njo navdušeni. Sedaj točno vedo, kdo je najboljši zobozdravniku v gozdu in komu ne gre zaupati svojih lešnikov.

Tretješolci smo si ogledali igrano predstavo Peter Pan, ki nas je navdušila tako z vsebino kot z igro in igralsko zasedbo. Učenci so bili veseli, da so imeli možnost od blizu spremljati uveljavljene igralce, ki so jih prepoznali iz priljubljenih televizijski serij. Poleg zabavnega dela pa smo se naučili dveh pomembnih življenjskih naukov: besede ranijo kot puščice in največ svobode je v deželi domišljije.

Po predstavah smo se vsi podali še raziskovat lepote naše prestolnice, opazovali smo vrvež na tržnici, nabrežje Ljubljanice, Prešernov kip, pomembne stavbe. Za čudovit dan smo hvaležni in komaj čakamo nove dogodivščine.

(Št. obiskov: 50, od tega 1 danes)
Dostopnost