Skoči na glavno vsebino

Sem učence povabila na koncert nemške glasbene skupine in rekli so: Ok. Danke.

Vesela njihovega odziva smo se 12. 10. 2022 odpravili v Cvetličarno v Ljubljani in se za dobro uro predali univerzalnemu jeziku glasbe. Projekt Goethe-Instituta in Deutsche Welle DEINE BAND je poskrbel za ritem v krvi in nemščino v glavi. Glasbena skupina Ok.Danke.Tschüss. je napisala 10 skladb za učence nemščine in posnela ustrezne video spote. Slednje smo spoznavali že med rednimi urami pouka, a nekaj povsem drugega je bilo skladbam prisluhniti v živo v odličnem ambientu ljubljanske Cvetličarne. Najprej nekoliko zadržani nato pa navdušeni smo pritegnili pevki Evi pri njenih besedilih. Peli smo o ljubezni, okoljevarstvu, potrošništvu, dopustu, bolezni…

Neža Pogačnik, učenka 8. a, pravi, da je bila zabava zagotovljena zaradi dobre energije glasbenikov. Sošolka Neža Kavčič pa dodaja, da je bila glasba v živo veliko boljša kot na youtube posnetkih. Evo Hribar, tudi 8. a, je najbolj navdušila pesem Zeug, Niko Mali iz 8. b pa pesem z naslovom Leukämie du bitch.

Razveselili smo se daril – vsak učenec je prejel glasbeni CD – in skupinskega fotografiranja s člani skupine. Navdušeni nad novo izkušnjo smo glasbenikom pomahali v slovo in jim dejali: Tschüss.

Mateja Žnidaršič

Foto: Nika Mali, Mateja Žnidaršič

 

(Št. obiskov: 38, od tega 1 danes)
Dostopnost