Skoči na glavno vsebino

Na svetu je mnogo dobrih ljudi
in mnogo velikih otrok
in toliko malih, neznatnih stvari
in toliko dobrih rok.
(Kajetan Kovič)

V ponedeljek, 9. decembra 2019, se je na Osnovni šoli Bistrica vse iz zapisane lepe misli Kajetana Koviča, slovenskega pesnika, pisatelja in prevajalca, združilo na Novoletnem bazarju s plemenitim namenom.

Učenci in mentorji smo se na bazar pripravljali premišljeno in ustvarjalno. Bazar smo po dolgih letih ponovno obudili in krepko zavihali rokave. Začelo se je s šolskim natečajem Novoletni bazar in denar, na katerem so sodelovali izključno učenci naše šole. Dobili smo šolsko valuto, imenovano deteljica. Pod mentorstvom učiteljev so učenci v okviru tehniških dni izdelovali izdelke. Sledila je krasitev šole, stojnic, nastala je praznična pot, ki bo ves decembrski čas krasila tla šole, v času bazarja pa je nakazovala smer in obiskovalce popeljala mimo stojnic razredne stopnje do stojnic predmetne stopnje in osrednjega prostora v jedilnici, kjer je dišalo po slastnih palačinkah in toplem čaju. V okviru projekta Popestrimo šolo so učenci izdelali smerokaze, zimsko novoletne igre, voščilnice z motivom lovilci sanj. Učenci, ki obiskujejo foto video krožek so v objektive lovili praznično vzdušje. Igrivi, srečni obrazi učencev in obiskovalcev so povedali več kot tisoč besed.

Izkupiček bazarja je namenjen šolskemu skladu OŠ Bistrica. Z višino zbranih sredstev smo ponosni do lune in nazaj.

Iskrena zahvala vam, dragi obiskovalci (starši, bratci, sestrice, babice, dedki, strici, tete…) za izkazano zaupanje in čas, ki ste ga namenili nam – kolektivu Osnovne šole Bistrica.

Zahvala sponzorjema Slorestu in Tini Mežek s.p. za poslikavo obrazov.

Ujemite ZDRAVJE, LJUBEZEN, SREČO. Srečno 2020!

Dina Pintarič
v.d. ravnatelja

(Št. obiskov: 56, od tega 1 danes)
Dostopnost