Skoči na glavno vsebino

V tednu od 25. 9. do 29. 9. 2017 boste na šoli lahko priča aktivnostim, s katerimi bomo počastili evropski dan jezikov (EDJ). Lansko leto je v ta namen v večnamenskem prostoru odmevala glasba v različnih jezikih, letos bo dišalo iz kuhinje. Mmmmmmm…
Jedilnik smo v tem tednu prilagodili jezikom, ki jih lahko slišimo v naših učilnicah. Kaj to pomeni? V tem tednu bomo brbončice razvajali s hrano, ki je značilna za Veliko Britanijo, Nemčijo, Francijo, balkanske dežele in seveda našo ljubo Slovenijo. Pred vsakim glavnim odmorom nas bodo z objavo pozdravili naši učenci in nam v različnih jezikih zaželeli dober tek ter nam zaupali še kakšno zanimivost o jeziku, ki ga govorijo.
Malce se ozrite še po jedilnici. Opazite kaj novega? Ja, trganke in zemljevid, ki prikazuje hrano iz vsega sveta. Če dobro pogledate, ob harmonika steni opazite tudi panoje s plakati na temo hrana. Na angleškem lahko raziskujete izraze iz britanske in ameriške angleščine, na francoskem besede, ki izvirajo iz francoščine in jih uporabljamo tudi v slovenščini, na nemškem pa se celo lahko preizkusite v poznavanju narečnih besed, ki izvirajo iz nemščine. Jedilnica je torej za en teden dobila novo, mednarodno podobo. Naj vam teden lepo mine in ostane v dobrem spominu.

HVALA vsem, ki ste sodelovali pri pripravi in izvedbi aktivnosti!

DANKE / THANK YOU / MERCI

Спаси́бо / FALEMINDERIT / KÖSZÖNÖM / спасибi  

​učiteljica Mateja Žnidaršič

Jedilnik sta likovno oblikovala: Rok Aljančič, Matic Benda (oba 7. b)
Jedilnik so prevajali: Emma Csontos z družino (2. b), Marija Makarov z družino (3. a), Dino Mulalić (7. a), Anes Korać (7. b), Delvina çollaku (8. a) in učiteljici Tatsiana Jekovec ter Melita Učakar.
Trganke in zemljevid so ustvarili: Halid Demiri, Martin Rek (oba 6. a), Mark Berger, Ulla Kavčič, Urban Kukovič, Ula Meglič, Žan Mladenovski, Nuša Polajnar, Anja Stržinar, Klara Šlibar, Alja Štular (vsi 6. b), Nika Buček (7. b) pod mentorstvom Katje Ropoša v okviru projekta Popestrimo šolo.
Pri objavah so sodelovali: Emma Csontos (2. b), Marija Makarov, Valon Krasniqi (oba 3. a), Julija Rozman, Pia Meglič Zakrajšek (obe 3. b), Dino Mulalić, Katarina Pogačnik, Peter Srečnik (vsi 7. a), Anes Korać (7. b), Delvina çollaku, Din Ćufurović (oba 8. a), Sara Habe Toporiš (8. b), Žiga Roblek (9. a), Tilen Legat, Zala Smolej, Violeta Stupar (vsi 9. b).
Plakate so ustvarili: učenci 4. a, 4. b, 5. a in 5. b, ki obiskujejo nemščino kot NIP, učenci 7. a in 7. b, ki obiskujejo pouk nemščine ter Kim Corinna Brglez iz 9. a, Violeta Stupar in Eva Potočnik iz 9. b.
Mentorice: Tjaša Švab – učiteljica angleščine, Melita Učakar – učiteljica angleščine in francoščine, Marija Bohinjec – učiteljica angleščine, Tatsiana Jekovec – učiteljica angleščine in ruščine, Katja Ropoša – vodja projekta Popestrimo šolo, Mateja Žnidaršič – učiteljica nemščine

(Št. obiskov: 56, od tega 1 danes)
Dostopnost