Skoči na glavno vsebino

Učenci 2. razreda z mentoricama ga. Moniko Golmajer in ga. Tanjo Kralj so šli PO POTI BENEŠKIH MASK in nastali so čudoviti izdelki baročnega videza in bogato okrašeni z detajli …

Aktualna obvestila
ČISTILNA AKCIJA v 7. a

ČISTILNA AKCIJA v 7. a

V petek, 12. aprila, smo na OŠ Bistrica organizirali čistilno akcijo in se tako priključili občinski čistilni akciji Očistimo Tržič, ki je potekala v soboto, 13. aprila 2024. Učenci so se s svojimi razredniki in pomočniki razrednikov 5. šolsko uro odpravili na igrišče, kjer so prejeli vrečke za smeti in rokavice, nato pa so se odpravili vsak v svojo smer, da bi počistili okolico šole. Učenci od 1. do 5. razreda so očistili neposredno okolico šole, 6. razred okolico trgovskega središča, 7. razred Kalinček, 8. razred prostor okoli blokov na Zelenici, 9. razred pa Kovorsko cesto.

  1. a razred se je najprej odpravil po poti pod podvozom do glavne ceste in Gorenjske plaže. Že na tej kratki poti so učenci pridno iskali in nabrali kar nekaj odvrženih odpadkov od malih papirčkov do večjih kosov avtomobilov in ostale različne plastike. Ko smo z delom zaključili, smo se odpravili še na krajši sprehod po širši okolici, da smo se lahko naužili vročega aprilskega sonca in svežega zraka, ter tudi po novi poti pozorno opazovali in pobirali vse, kar ne sodi v našo čudovito naravo. Z učenci smo se po poti pogovarjali, zakaj so čistilne akcije pomembe, kaj moramo storiti, da bomo ohranili naš planet, kaj lahko naredimo kot posamezniki in kaj lahko naredimo kot skupine. Strinjamo se z izrekom Margaret Mead, ki pravi:

»Nikoli ne dvomi, da majhna skupina razumnih, predanih prebivalcev lahko spremeni svet.«

Nika Šušteršič

 

Tekmovanje v ritmični gimnastiki

Tekmovanje v ritmični gimnastiki

V soboto 6.aprila 2024 je potekalo v Športni dvorani Trata v Škofji Loki tekmovanje v ritmični gimnastiki – Pozdrav Pomladi 2024. Na tekmovanju v ritmični gimnastiki so se predstavile tudi Jovana Ivanović ter Zarja in Jasna Kokalj, učenke naše šole. V kategoriji ciciban so zasedle odlično 2. mesto.

Vsi otroci so se zelo zavzeto pripravljali na tekmovanje. Na vadbi so bili zelo pridni in delovni, za trud in vztrajnost si vsi zaslužijo čestitke in pohvale. 

ŠD Fleksi

 

Zadnji dogodki

Poročilo o delu interesne dejavnosti: ROBOTIKA

V obliki izbir20160412_182048nega predmeta Robotike smo z zbirko »Lego Mindstorms« izdelovali mehanske dele robotov in jih nato prek vmesnika krmilili z računalnikom. S pomočjo osnovnega programiranja smo jih poljubno vodili. Sodelovali smo na tekmovanjih, kjer smo dosegli odlične rezultate. Rezultati in utrinki iz regijskega tekmovanja so objavljeni na http://robobum.tsckr.si/rezultati2015.html.

Regijsko tekmovanje-Gorenjska, 12. april 2016, TŠC Kranj

Sodelovalo je 10 učencev naše šole – 2 učenca devetih razredov in 8 učencev osmih razredov in dosegli so odličen uspeh:

RoboBum 8

1.mesto: Blaž Pogačnik, Tim Benedik, Aljoša Kovačevič (8. a)

2.mesto: Primoš Lah, Mihael Dudešin (8. b)

Ostali sodelujoči: Marcel Razinger, Jošt Maček, Petar Petrovič  (8.a/b)         

RoboBum 9: Tilen Košir, Gašper Stritih (9. a)

 

»Ne gre za zmago ali poraz – ampak šteje le tisto, kar si se naučil.«

Mentorica: Majda Fiksl

10. tek po ulicah Tržiča

V soboto, 9. aprila 2016 je 40 učencev naše šole od 1. do 6. razreda sodelovalo na 10. Teku po ulicah Tržiča. Tekli so v treh kategorijah, ločeno po spolu. Deklice so od devetih možnih medalj prejele 3 zlate, 2 srebrni in eno bronasto. Med dečki  tokrat ni bilo dobitnikov medalj, kljub  temu pa rezultati niso bili slabi. Čestitamo vsem udeležencem, saj so se v mokrem aprilskem vremenu udeležili tradicionalnega tržiškega teka.

Podelitev nagrad za vse sodelujoče iz naše šole bo v sredo, 13. 4. ob 10.00 v telovadnici. Vsi rezultati v priponki: rezultati 10. teka pa ulicah Tržiča

 

 

eStezice

 Šolski časopis

Učenci 5. b razreda z mentorico ga. Marjeto Vester so šli PO POTI V JESENSKI GOZD in nastale so te čudovite barve …

Dan gibanja in druženja vseh generacij

Gregorjevo je v Tržiču doma

Valeta 2015 – Svet je VAŠ

Dostopnost