Skoči na glavno vsebino

Učenci 2. razreda z mentoricama ga. Moniko Golmajer in ga. Tanjo Kralj so šli PO POTI BENEŠKIH MASK in nastali so čudoviti izdelki baročnega videza in bogato okrašeni z detajli …

Aktualna obvestila
Brezplačen ogled animiranih filmov v času zimskih počitnic

Brezplačen ogled animiranih filmov v času zimskih počitnic

Pred kratkim je nabor kratkih animiranih filmov slovenskih avtorjev in avtoric zaživel na posebni podstrani VOD platforme BSF – Baza slovenskih filmov. Animirani filmi so na voljo za knjižnično izposojo in ogled proti plačilu, v času zimskih počitnic, med 28. januarjem in 12. februarjem, pa bosta dva sklopa kratkih animiranih filmov za otroke na voljo za brezplačen ogled.  

SLOVENSKI ANIMIRANI FILMI NA ZAHTEVO
Na dsaf.bsf.si lahko najdete tako predpripravljene programe kot tudi posamezne filme za vse starosti. Trenutno je za ogled na voljo širok nabor filmov za otroke, 5 avtorskih sklopov avtorjev Nejca Sajeta, Špele Čadež, Katarine Nikolov, Miha Knifica in Dušana Kastelica ter tematski program Stop animacija. Izbor pripravljajo strokovnjaki, člani in članice Društva slovenskega animiranega filma. Vsebinsko in tehnično raznoliki filmi vas bodo popeljali v čarobni svet animiranega filma za otroke in odrasle. Filmi so za ogled na voljo proti plačilu, časa za ogled pa imate teden dni.
 
BREZPLAČEN POČITNIŠKI PROGRAM ANIMIRANIH FILMOV ZA OTROKE
V času zimskih počitnic, med 28. januarjem in 12. februarjem, bosta na VOD platformi dsaf.bsf.si za brezplačen ogled na voljo dva programska sklopa za otroke. V programskem sklopu Junaki naših serij, ki je namenjen otrokom od 3. leta starosti, se bodo otroci lahko družili z nekaterimi najbolj priljubljenimi junaki slovenskih animiranih filmov, v programskem sklopu Super sosedi, ki je ustvarjen za otroke od 6. leta, pa si bodo otroci lahko ogledali tri kratke slovenske animirane filme, ki na raznolike načine prikažejo sosedske odnose.

Programska sklopa vsebujeta naslednje filme:

Junaki naših serij, 3+:
Koyaa: Divji ležalnik (Kolja Saksida, 2017)
Koyaa: Vztrajne nalepke (Kolja Saksida, 2017)
Tako zraste …: Metulj (Miha F. Kalan, Jernej Žmitek, 2019)
Tako zraste …: Polž (Miha F. Kalan, Jernej Žmitek, 2020)
Princ Ki-Ki-Do: Sto nesrečnih gobic (Grega Mastnak, 2014)
Princ Ki-Ki-Do: Begunec (Grega Mastnak, 2018)

 
Celotno novico si lahko preberete na povezavi.
ZIMSKI PLANINSKI TABOR – DOM POD STORŽIČEM

ZIMSKI PLANINSKI TABOR – DOM POD STORŽIČEM

V soboto, 21. januarja 2023, se je kar nekaj naši učencev (Bistrica in Kovor) od 1. do 9. razreda, odpravilo iz Grahovš proti Domu pod Storžičem. Šli so na planinski tabor, skupaj še z učenci iz OŠ Tržič in POŠ Podljubelj, ki ga skupaj z mentorji planinskega krožka organizira Mladinski odsek Planinskega društva Tržič.

Na jasi ob Domu pod Storžičem so posebej za nas pripravili sankaško progo in debela plast snega je bila odlična tudi za kopanje rovov in gradnjo bunkarjev. Privoščili smo si tudi nočni sprehod v zasnežen zimski gozd in hojo po »cevcu«. V lepo obnovljeni koči smo se ogreli in posušili naša oblačila. Vsi obroki, ki so jih pripravili za nas, so bili res odlični, skoraj vsak si ji privoščil repete. Spali smo na skupnih ležiščih in nedeljsko prebujanje je obetalo lep dan. Res je bil, poleg zimskih radosti v »pravi zimi«, je bil zares zabaven spust od koče do doline.

Tabor je bil, kot vedno,  – najboljši!

Mentorice planinskega društva Marja, Maja, Joži, Tanja

Zadnji dogodki

Poročilo o delu interesne dejavnosti: ROBOTIKA

V obliki izbir20160412_182048nega predmeta Robotike smo z zbirko »Lego Mindstorms« izdelovali mehanske dele robotov in jih nato prek vmesnika krmilili z računalnikom. S pomočjo osnovnega programiranja smo jih poljubno vodili. Sodelovali smo na tekmovanjih, kjer smo dosegli odlične rezultate. Rezultati in utrinki iz regijskega tekmovanja so objavljeni na http://robobum.tsckr.si/rezultati2015.html.

Regijsko tekmovanje-Gorenjska, 12. april 2016, TŠC Kranj

Sodelovalo je 10 učencev naše šole – 2 učenca devetih razredov in 8 učencev osmih razredov in dosegli so odličen uspeh:

RoboBum 8

1.mesto: Blaž Pogačnik, Tim Benedik, Aljoša Kovačevič (8. a)

2.mesto: Primoš Lah, Mihael Dudešin (8. b)

Ostali sodelujoči: Marcel Razinger, Jošt Maček, Petar Petrovič  (8.a/b)         

RoboBum 9: Tilen Košir, Gašper Stritih (9. a)

 

»Ne gre za zmago ali poraz – ampak šteje le tisto, kar si se naučil.«

Mentorica: Majda Fiksl

10. tek po ulicah Tržiča

V soboto, 9. aprila 2016 je 40 učencev naše šole od 1. do 6. razreda sodelovalo na 10. Teku po ulicah Tržiča. Tekli so v treh kategorijah, ločeno po spolu. Deklice so od devetih možnih medalj prejele 3 zlate, 2 srebrni in eno bronasto. Med dečki  tokrat ni bilo dobitnikov medalj, kljub  temu pa rezultati niso bili slabi. Čestitamo vsem udeležencem, saj so se v mokrem aprilskem vremenu udeležili tradicionalnega tržiškega teka.

Podelitev nagrad za vse sodelujoče iz naše šole bo v sredo, 13. 4. ob 10.00 v telovadnici. Vsi rezultati v priponki: rezultati 10. teka pa ulicah Tržiča

 

 

eStezice

 Šolski časopis

Učenci 5. b razreda z mentorico ga. Marjeto Vester so šli PO POTI V JESENSKI GOZD in nastale so te čudovite barve …

Dan gibanja in druženja vseh generacij

Gregorjevo je v Tržiču doma

Valeta 2015 – Svet je VAŠ

Dostopnost