Skoči na glavno vsebino

Učenci 2. razreda z mentoricama ga. Moniko Golmajer in ga. Tanjo Kralj so šli PO POTI BENEŠKIH MASK in nastali so čudoviti izdelki baročnega videza in bogato okrašeni z detajli …

Aktualna obvestila
OBČINSKO TEKMOVANJE V NOGOMETU

OBČINSKO TEKMOVANJE V NOGOMETU

Torek, 22. 11. 2023, je bil  nogometno obarvan. Takoj po uvrstitvi Slovenije na evropsko prvenstvo v nogometu smo se z učenci 8. in 9. razreda udeležili občinskega tekmovanja v nogometu. Ekipo so sestavljali Luka M., Luka B., Oskar P., Oskar G., Jop C., Val J. iz 8. razreda ter Gašper L., Jošt J., Žiga Ž. in Jernej B. N. iz 9. razreda.

Tekme so se odvijale na OŠ Tržič v dvorani Tržiških olimpijcev. Na urniku smo imeli dve tekmi, in sicer prvo ob 14.30 proti učencem OŠ Tržič ter drugo ob 15.00 proti OŠ Križe.

V tekmo proti OŠ Tržiču smo najprej poslali Oskarja P. v gol, Luka M. in Luka B. v napad ter Gašperja L. in Jošta J. v obrambo. Napadalca sta od samega začetka agresivno napadla in ves čas izvajala pritisk na obrambo nasprotnika. Imeli smo priložnost zadetka, kar je odlično izkoristil Gašper L. in zadel za vodstvo. Po številnih menjavah napada in obrambe sta se med strelce zapisala še Luka B. in Žiga Ž. ter z zadetkom za 3:2 pripeljala ekipo do prve zmage.

Sledila je tekma proti OŠ Križe, ki se je izkazala za zelo zahtevno, saj so se nasprotniki odlično borili in kar nekajkrat so bili blizu dosega gola, a sta se vratarja Oskarja izkazala in nista prijela nobenega gola. V napadu je bil najbolj učinkovit Luka M., ki je dosegel dva gola. Tekmo smo zaključili z odlično igro Jerneja B. N. in Jošta J. v obrambi in zmagali z rezultatom 2:0.

Po tekmah je sledila še podelitev in slikanje. Pokal nam je predal vodja tekmovanja g. Gorazd Černilec in se hkrati zahvalil vsem ekipam za dobro igro in »fairplay«.

Mitja Žnidaršič

Šola v naravi za učence 7. razreda

Šola v naravi za učence 7. razreda

Sedmošolci in učitelji spremljevalci vsem pošiljamo lepe pozdrave iz CŠOD Gorenje, z naravoslovnega tabora. Raziskujemo naravo, se spoznavamo in pri dejavnostih krepimo mišice, v glavah znanje in v očeh iskrice.

Zadnji dogodki

Poročilo o delu interesne dejavnosti: ROBOTIKA

V obliki izbir20160412_182048nega predmeta Robotike smo z zbirko »Lego Mindstorms« izdelovali mehanske dele robotov in jih nato prek vmesnika krmilili z računalnikom. S pomočjo osnovnega programiranja smo jih poljubno vodili. Sodelovali smo na tekmovanjih, kjer smo dosegli odlične rezultate. Rezultati in utrinki iz regijskega tekmovanja so objavljeni na http://robobum.tsckr.si/rezultati2015.html.

Regijsko tekmovanje-Gorenjska, 12. april 2016, TŠC Kranj

Sodelovalo je 10 učencev naše šole – 2 učenca devetih razredov in 8 učencev osmih razredov in dosegli so odličen uspeh:

RoboBum 8

1.mesto: Blaž Pogačnik, Tim Benedik, Aljoša Kovačevič (8. a)

2.mesto: Primoš Lah, Mihael Dudešin (8. b)

Ostali sodelujoči: Marcel Razinger, Jošt Maček, Petar Petrovič  (8.a/b)         

RoboBum 9: Tilen Košir, Gašper Stritih (9. a)

 

»Ne gre za zmago ali poraz – ampak šteje le tisto, kar si se naučil.«

Mentorica: Majda Fiksl

10. tek po ulicah Tržiča

V soboto, 9. aprila 2016 je 40 učencev naše šole od 1. do 6. razreda sodelovalo na 10. Teku po ulicah Tržiča. Tekli so v treh kategorijah, ločeno po spolu. Deklice so od devetih možnih medalj prejele 3 zlate, 2 srebrni in eno bronasto. Med dečki  tokrat ni bilo dobitnikov medalj, kljub  temu pa rezultati niso bili slabi. Čestitamo vsem udeležencem, saj so se v mokrem aprilskem vremenu udeležili tradicionalnega tržiškega teka.

Podelitev nagrad za vse sodelujoče iz naše šole bo v sredo, 13. 4. ob 10.00 v telovadnici. Vsi rezultati v priponki: rezultati 10. teka pa ulicah Tržiča

 

 

eStezice

 Šolski časopis

Učenci 5. b razreda z mentorico ga. Marjeto Vester so šli PO POTI V JESENSKI GOZD in nastale so te čudovite barve …

Dan gibanja in druženja vseh generacij

Gregorjevo je v Tržiču doma

Valeta 2015 – Svet je VAŠ

Dostopnost