Skoči na glavno vsebino
Pred kratkim je nabor kratkih animiranih filmov slovenskih avtorjev in avtoric zaživel na posebni podstrani VOD platforme BSF – Baza slovenskih filmov. Animirani filmi so na voljo za knjižnično izposojo in ogled proti plačilu, v času zimskih počitnic, med 28. januarjem in 12. februarjem, pa bosta dva sklopa kratkih animiranih filmov za otroke na voljo za brezplačen ogled.  

SLOVENSKI ANIMIRANI FILMI NA ZAHTEVO
Na dsaf.bsf.si lahko najdete tako predpripravljene programe kot tudi posamezne filme za vse starosti. Trenutno je za ogled na voljo širok nabor filmov za otroke, 5 avtorskih sklopov avtorjev Nejca Sajeta, Špele Čadež, Katarine Nikolov, Miha Knifica in Dušana Kastelica ter tematski program Stop animacija. Izbor pripravljajo strokovnjaki, člani in članice Društva slovenskega animiranega filma. Vsebinsko in tehnično raznoliki filmi vas bodo popeljali v čarobni svet animiranega filma za otroke in odrasle. Filmi so za ogled na voljo proti plačilu, časa za ogled pa imate teden dni.
 
BREZPLAČEN POČITNIŠKI PROGRAM ANIMIRANIH FILMOV ZA OTROKE
V času zimskih počitnic, med 28. januarjem in 12. februarjem, bosta na VOD platformi dsaf.bsf.si za brezplačen ogled na voljo dva programska sklopa za otroke. V programskem sklopu Junaki naših serij, ki je namenjen otrokom od 3. leta starosti, se bodo otroci lahko družili z nekaterimi najbolj priljubljenimi junaki slovenskih animiranih filmov, v programskem sklopu Super sosedi, ki je ustvarjen za otroke od 6. leta, pa si bodo otroci lahko ogledali tri kratke slovenske animirane filme, ki na raznolike načine prikažejo sosedske odnose.

Programska sklopa vsebujeta naslednje filme:

Junaki naših serij, 3+:
Koyaa: Divji ležalnik (Kolja Saksida, 2017)
Koyaa: Vztrajne nalepke (Kolja Saksida, 2017)
Tako zraste …: Metulj (Miha F. Kalan, Jernej Žmitek, 2019)
Tako zraste …: Polž (Miha F. Kalan, Jernej Žmitek, 2020)
Princ Ki-Ki-Do: Sto nesrečnih gobic (Grega Mastnak, 2014)
Princ Ki-Ki-Do: Begunec (Grega Mastnak, 2018)

 
Celotno novico si lahko preberete na povezavi.
(Št. obiskov: 40, od tega 1 danes)
Dostopnost