Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2019/2020 so učenci OŠ Bistrica prvič sodelovali na tekmovanju iz angleške bralne značke Bookworms. Tekmovanje organizira Center Oxford, v okviru Mladinske knjige. Gre za spletno bralno tekmovanje, ki poteka preko sistema DMFA. Tekmovanje spodbuja branje, ki je mladim blizu, torej v elektronski obliki.

Pri Oxford Centru smo naročili dve e-knjigi za tekmovanje v 5. razredu. S tem smo dobili svojo e-knjižno polico, ki je dostopna vsem učencem na naši šoli.

Tekmovanje iz angleške bralne značke sem izbrala kot nagrado za najboljše učence pri angleščini v 5.b razredu. Predvidela sem dve srečanji, kjer bi e-knjigi brali s pomočjo tablic. Ter eno srečanje v računalniški učilnici, kjer bi izvedli tekmovanje.

Zaradi izrednih razmer ob pojavi virusa COVID-19, sem učencem vsa navodila poslala po e-pošti in jih na ta način vodila skozi priprave in tekmovanje. Učenci so sami, na svojih pametnih napravah, prebrali e-knjigi, ter nato odgovorili na tekmovalna vprašanja v sistemu DMFA.

Tekmovali so štirje učenci.  Vsi so dosegli odličen rezultat. Njihovo povprečje je 37 od  40 točk. Vsi tekmovalci prejmejo priznanje!

Vsem tekmovalcem ČESTITAM za odličen uspeh!

učiteljica Sonja Sedej

(Št. obiskov: 50, od tega 1 danes)
Dostopnost