Skoči na glavno vsebino

V petek, 24. 6. 2022, je naša telovadnica pokala od pozitivne energije. V njej smo se zbrali vsi učenci OŠ Bistrica od 1. do 8. razreda, vsi učenci PŠ Kovor od 1. do 5. razreda in zaposleni. Ob 9.30 smo vsi nestrpno pričakovali začetek prireditve Osnovna šola Bistrica ima talent.

Ideja, da bomo pripravili prireditev po zgledu televizijskega šova Slovenija ima talent, je stara več kot eno leto. V jeseni 2021 smo pričeli z načrtovanjem in do marca 2022 izvedli predizbore. Šolska komisija je prejela 23 videoposnetkov različnih točk učencev, izmed katerih je izbrala 9 najboljših, ki so se uvrstile na finalno prireditev. Spomladi so stekle priprave za promocijo dogodka. Petošolec Žan Lisec je oblikoval plakate, šestošolca Gal Avbelj Valjavec in Žan Švegel pa sta poskrbela za promocijske posnetke vseh finalistov.

Na zadnji dan pouka je torej že zgodaj dopoldne šlo zares. Svoje plesne talente so pokazali Neja Papler (2. razred), Luka Martić in Nika Melihen (oba 6. razred), Ema Borojevič in Žana Bučič (obe 7. razred) ter Manca Peternelj (9. razred). Urh Polajnar (2. razred) se je izkazal pri sestavljanju Rubikove kocke, Luka Lunar (7. razred) pa pri postavljanju hitrih lončkov. Maja Cvetko in Manca Ive (obe 6. razred) sta izvedli čarovniške trike, Neli Stritih (2. razred) pa nam je zaigrala na klavir. Žirija, ki so jo sestavljali nekdanji učenci OŠ Bistrica Špela Mandelc Žvikart, Eva Moškon in Jošt Tadvan Urbanc, ni imela lahkega dela. Med vsemi finalisti so izbrali štiri nastope, ki so jih še posebej navdušili: nastop Neli Stritih, Urha Polajnarja, Luka Martića in Nike Melihen. Končnega zmagovalca prireditve je določilo občinstvo z močjo aplavza. Najmočnejši je bil namenjen Luku Martiću, ki si je za nagrado prislužil sezonsko karto za Gorenjsko plažo in JBL zvočnik.

Čestitke si zaslužijo prav vsi tekmovalci. Pokazali so pogum, odličnost, drznost. S svojimi spretnostmi so navdušili prav vse in bili za svoje odlične nastope nagrajeni z dnevnimi vstopnicami za Gorenjsko plažo. Čestitke ob nastopu jim je na daljavo izrekla tudi Marjetka Vovk, žirantka v TV šovu Slovenija ima talent. Pohvala velja tudi Eleni Šmigić (6. razred) in Jaku Stritihu (8. razred) za vodenje prireditve in Kaji Smolej (8. razred), ki je s svojimi ročnimi spretnostmi pripravila darila za žirante.

Ob koncu prireditve smo se zavrteli ob ritmih skladbe Kliki, ki nam jo je zapela Eva Moškon in si obljubili, da bodo počitnice brez klikov, polne pristnih stikov in v Easy­-Duru, kot s svojo skupino T. M. S. Crew prepeva Jošt Tadvan Urbanc.

S prireditvijo smo se poslovili od pouka, hkrati pa tudi počastili dan državnosti. Spomnili smo se na pogum in odločnost, ki so jo premogli naši starši in stari starši pred 31 leti, ko so krenili na pot samostojne Slovenije. Združeni so zmogli. Tega se zavedamo tudi na OŠ Bistrica: v sodelovanju in podpiranju drug drugega, spodbujanju ter krepitvi vseh talentov, spretnosti in ne zgolj učnega uspeha lahko skupaj hodimo po poti k odličnosti. 

Dogodka ne bi bilo brez sodelovanja širše lokalne skupnosti. Hvala TIC Tržič za promocijska darila. Za darilca hvala tudi medijski hiši POP TV. Posebna zahvala žirantom, ki ste s svojim strokovnim mnenjem in spodbudnimi besedami dali piko na i našemu dogodku. Globok poklon vašemu sodelovanju in širjenju dobrega med mladimi.

Pozdrav prazniku, poletju in talentom je minil v lepem, spodbudnem okolju. Naj bo tako še naprej.

Mateja Žnidaršič

(Št. obiskov: 84, od tega 1 danes)
Dostopnost