Skoči na glavno vsebino

Prejšnji vikend se je v OŠ Bistrica pri Tržiču odvijal Podjetniški tabor v sklopu projekta Mladim se dogaja, ki ga financira SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Udeležilo se je preko 30 učencev, razvili pa so 8 potencialnih inovativnih idej.

Mentorja Nejc in Laura iz Podjetniškega tabora, sta delila svoje izkušnje in vodila učence skozi prve korake v svetu podjetn

ištva. Mladi so bili nad novimi prejemi navdušeni. Razvili so osem poslovnih idej, a le tri je lahko komisija nagradila.

Nagrado za Naj idejo je prejela skupina iz 7. razreda, ki je izdelala prav posebni nahrbtnik, ki vsebuje poleg ogromno prostora za nujne stvari pri taborjenju tudi spalno vrečo, nahrbtnik pa se spremeni v vzglavnik.

Naj družbeno koristna ideja je šla v roke učencev 9a. razreda, ki so s svojim pametnim hladilnikom poskrbeli da ljudje ne odvržemo odvečno hrano.

Najboljšo predstavitev pa so imeli fantje iz 9b. razreda, zato so tudi prejeli nagrado za Naj pitch. Reševali so problem novih idej za nedeljske sprehode v hribe in gore.

Vsem mladim želimo veliko podjetniških uspehov v naprej in jih vabimo da se pridružijo Podjetniški akademiji v Tržiču.

(Št. obiskov: 64, od tega 1 danes)
Dostopnost