Skoči na glavno vsebino

Pri RaP – prehrana smo do sedaj pekli in pripravljali le sladke jedi, tokrat pa smo se lotili slane, in sicer smo naredili pica polžke. Lahko bi tem pica polžkom rekli tudi zvita pica ali pica malo drugače. Okus je res podoben pici, medtem ko so sestavine nekoliko drugačne. Pica polžki so zelo hitro pripravljen prigrizek, ki ga lahko naredimo popolnoma po svoje oziroma jih napolnimo kakor želimo oziroma s sestavinami, ki so nam všeč. Za pripravo potrebujemo zelo malo sestavin in tudi malo časa, saj največ dela opravi pečica. Mi smo se odločili, da bomo naredili pica polžke s sirom in pica polžke s šunko in sirom. Kombinacij pa je seveda nešteto. Za okusne pica polžke smo potrebovali:

  • 400 g listnatega testa
  • ketchup
  • 100-150 g rezin pica šunke ali piščančjih prsi
  • 100-150 g naribanega sira (edamec, gauda …)
  • origano

Pečico smo predhodno segreli na 180 stopinj Celzija. Nizek pekač obložili s papirjem za peko. Listnato testo smo razgrnili v pravokotnik. Namazali smo ga s ketchupom in obložili z rezinami pica šunke oziroma salame. Nato smo po salami potrosili nariban sir in origano. Vse skupaj smo na krajšem koncu previdno zvili v rolado, ki smo jo za 10 minut postavili v hladilnik. Ohlajeno rolado smo z ostrim nožem narezali na približno 1 cm debele kolobarje, ki smo jih razporedili po pekaču. Pekač smo za 15 do 20 minut potisnili v ogreto pečico. Pečene pica polžke smo 5 minut hladili na pekaču, nato pa jih preložili na krožnike in pojedli.

Tako smo poskusili pico malo drugače, ki pa je bila vsem zelo všeč.

Učiteljica Živa Ovsenek

(Št. obiskov: 197, od tega 1 danes)
Dostopnost