Skoči na glavno vsebino

V mesecu novembru leta 2021 nas je gospa Katja Bradač iz Goethe-Instituta Ljubljana preko videoposnetka (https://www.youtube.com/watch?v=lNPFCFp1dYY) povabila k ustvarjanju božično-novoletnih voščilnic za oskrbovance doma za ostarele v Bremnu. Učenke in učenci PŠ Kovor in OŠ Bistrica smo se pri pouku neobveznega izbirnega predmeta nemščina vabilu radi odzvali. Skupaj smo kljub karantenam in šolanju na daljavo ustvarili 40 voščilnic in zapisali prav toliko dobrih želja v nemškem jeziku.

Na vabilo gospe Katje se ni odzvala le naša šola. Sporočila nam je, da je v akciji sodelovalo kar 26 slovenskih osnovnih in srednjih šol. Skupaj smo ustvarili 765 voščilnic. Ogledate si jih lahko na https://bit.ly/3gqungK. Poslane so bile na osem različnih domov za starostnike po Nemčiji in Avstriji. Akcija je bila odmevna tudi v Nemčiji, o njej so poročali celo v enem od nemških časopisov (https://bit.ly/3gnCg6z). Nadvse smo bili presenečeni, ko smo po pošti prejeli tudi darilca zahvale. Razveseli smo se posod za malico in brošk z napisom Freund (prijatelj). Spoznali smo, da se dobro z dobrim vrača. Gospe Katji in njenim sodelavcem učenci OŠ Bistrica in PŠ Kovor sporočamo:

https://www.youtube.com/watch?v=a37hX0FIpyw

A tu se naša zgodba o sodelovanju še ne konča. Pravkar smo prejeli novo vabilo. Akcijo bo Goethe-Institut Ljubljana ponovil ob veliki noči. Do 21. 3. 2022 imamo čas, da ustvarimo nove voščilnice, pokažemo svoje znanje in znova razveselimo starostnike. Držite pesti, da nam uspe!

učenci 4. in 5. razreda PŠ Kovor z učiteljico Matejo Žnidaršič

(Št. obiskov: 30, od tega 1 danes)
Dostopnost