Skoči na glavno vsebino

Danes lahko pohvalimo dosežke kar na dveh dogodkih:

DRŽAVNO TEKMOVANJE V ZNANJU GEOGRAFIJE

V soboto, 24. 4. 2021, je bilo državno tekmovanje v znanju geografije, ki je zaradi trenutnih epidemioloških razmer potekalo na daljavo preko aplikacije Zoom in strežnika Dmfa. Med dvesto tekmovalci in tekmovalkami iz vse Slovenije se je odlično odrezal naš učenec  ŽAN MLADENOVSKI  iz 9.b in osvojil ZLATO priznanje.

Žan, iskrene čestitke. Vložil si veliko truda v priprave, odlično naštudiral obsežno literaturo na temo Prehrana v geografski perspektivi in pokazal bogato splošno geografsko znanje.

Čestitam pa tudi devetošolkam: Meti Mencej, Nuši Polajnar, Alji Štular in Neži Špendal, ki so osvojile bronasto priznanje.

mentorica  Irma Kovač

REGIJSKO SREČANJE MLADIH RAZISKOVALCEV

V četrtek, 15. aprila 2021, je potekalo regijsko srečanje mladih raziskovalcev. Zaradi trenutnih epidemioloških razmer na daljavo preko aplikacije Zoom. Mladi raziskovalci gorenjskih osnovnih in srednjih šol so predstavili raziskovalne naloge iz šestnajstih različnih področij. Med njimi tudi raziskovalno nalogo iz naše šole.

Učenki raziskovalki iz 9. a razreda, Meta Mencej in Neža Špendal, sta pripravili in predstavili geografsko raziskovalno nalogo POMEN DELITVE DRŽAVE NA REGIJE in osvojili 1. mesto. Raziskovalna naloga se je uvrstila na državno tekmovanje, ki bo junija, dekleti pa kandidirata za zlato priznanje.

Meta in Neža sta kot mladi raziskovalki pridobili veliko znanja in pomembnih izkušenj za nadaljnje življenje. Svoje večmesečno delo sta suvereno predstavili in zagovarjali pred strokovno komisijo in bili sta pohvaljeni.

Bravo, dekleti. Pa obilo sreče na državnem tekmovanju!

Mentorica Irma Kovač

 

(Št. obiskov: 28, od tega 1 danes)
Dostopnost