Skoči na glavno vsebino

Besedilo: Ana Boldin, Lejla Mulalić
Foto: mag. Nadja Schellander

18. oktobra smo se učenci 7. razredov, ki se učimo nemškega jezika, v okviru projekta “Manjšina – most med narodi” odpravili v Celovec. Za dijake Slovenske gimnazije inNove srednje šole Borovlje, s katerimi smo se srečali na Slovenski gimnaziji v Celovcu, smo izdelali manjše darilo. To so bile knjižice, prek katerih smo se lažje spoznali.

Gostitelji so nas razdelili v trojice. In sicer tako da so bili v trojici učenci iz Celovca, Beljaka in Bistrice. Razdelili smo se še v tri skupine: Prva skupina je imela na programu nemščino, druga slovenščino, tretja pa šport. Skupine so trikrat zamenjale učno postajo, tako da smo vsi prišli na vrsto.

Vtisi o obisku in sodelovanju pri projektu so pozitivni, nekaj jih objavljamo tudi tukaj:

Manca, 7. a: Imela sem se zelo lepo. Njihova šola mi je bila zelo všeč, učenci so bili zelo prijazni, hkrati pa sem se naučila še veliko novih besed. Komaj čakam, da se bomo spet srečali in se skupaj zabavali.

Ana, 7. b: Všeč mi je bilo, ko smo se družili, se spoznali, si izmenjali knjižice in je vsak o sebi nekaj napisal. Gostitelji so bili zelo prijazni in vesela sem, da sem spoznala nekaj novih prijateljev.

Stela, 7. a: Všeč mi je bilo, kako smo med seboj sodelovali in se spoznavali.

Eva, 7. b: Ko smo odšli v Celovec, smo se že na avtobusu imeli zelo lepo. Na gimnaziji sem spoznala dve dobri prijateljici. Igrali smo se super igre. Dan je prehitro minil.

Učitelji in učenci Slovenske gimnazije so nas res lepo sprejeli in pogostili, skupaj smo preživeli zabaven dopoldan, zato že vsi nestrpno čakamo mesec marec, ko se ponovno srečamo, takrat na naši šoli.

(Št. obiskov: 66, od tega 1 danes)
Dostopnost