Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 27. 2. 2023, so si učenci vseh oddelkov od 1. do 5. razreda v Cankarjevem domu v Ljubljani ogledali predstavo Nanine pesmi. Obisk take kulturne ustanove je posebno doživetje. Učenci so naprej oddali svoje plašče v garderobo potem pa se s kartami v roki odpravili proti pravim vratom Cankarjevega doma in poiskali svoj sedež, ki je bil zapisan na karti. Občudovali so velikost Gallusove dvorane in velikost odra, vtis so naredile tudi velike orgle.

Predstava Nanine pesmi je nastala na osnovi slikanice v kateri so zbrane Ježkove pesmi, ki jih je posvetil vnukinji Nani Milčinski. Prav one je pesmi interpretirala. Glasbeno-plesna predstava, ki je nastala v sodelovanju Cankarjevega doma in Slovenskega narodnega gledališča Maribor, je odlično približala ustvarjalni ples, balet našim učencem, saj je predstava igriva pa kljub temu polna čustev in sporočil.

V Ljubljani je poleg Cankarjevega doma še mnogo drugih pomembnih in znanih kulturnih ustanov, na katere so bili učenci pozorni na sprehodu do avtobusa, ki nas je čakal v Tivoliju.

Naši učenci so se izkazali kot publika, ki ve, kako se vesti v kulturnih ustanovah in prireditvah. Upajmo, da bodo to negovali in bo raslo z njimi – zato so taki dnevi posebni.

(Št. obiskov: 81, od tega 1 danes)
Dostopnost