Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 4. 3. 2024, smo z učenci vseh drugih razredov OŠ Bistrica in PŠ Kovor šli na Jesenice v ledeno dvorano Podmežakla. Zgodaj zjutraj smo se dobili, v šoli uredili vse potrebno za na pot, napolnili nahrbtnike z malico in z avtobusom odšli novim dogodivščinam naproti.

Po pol ure vožnje smo prispeli. Hitro smo zapustili avtobus in se pripravili na prvo dejavnost. Nekateri učenci, ki niso imeli lastnih, so si drsalke izposodili na recepciji pred dvorano. V garderobi smo se preobuli in se odpravili v ledeno mrzlo dvorano. Po nekaj začetnih spodrsljajih (dobesedno) in padcih so učenci kmalu začeli slačiti odvečna oblačila. Malo kasneje so se na ledu učencem pridružili tjulnji. No, ne živi, ampak neke vrste drsalni stolčki, ki so zelo popestrili dogajanje na ledu. Ob glasbeni spremljavi so mladi drsalci kaj hitro postali lačni, žejni in utrujeni. Dejavnost se je zaključila z malico in krajšim počitkom.

Z delom smo nadaljevali v dveh skupinah. Prva je imela zabavne športne igre, druga pa t.i. borilne veščine. Krajši dejavnosti sta vodila izkušena športnika. Po dobri šolski uri sta se skupini zamenjali, da so vsi lahko izkusili vse dejavnosti.

Kar prehitro minejo dnevi dejavnosti. Prijetna popestritev pouka prinese nova spoznanja in prijateljstva. Želimo si jih še več.

Andrej Cej

(Št. obiskov: 59, od tega 1 danes)
Dostopnost