Skoči na glavno vsebino

Na naši šoli vsako leto organiziramo dve papirni akciji- jesensko in spomladansko. Učenci po oddelkih zbirajo papir, ki ga na dnevih papirne akcije s starši pripeljejo na deponijo.

Papirna akcija je odlična priložnost za ozaveščanje učencev o pomembnosti varovanja okolja in spodbujanje trajnostnega ravnanja. Papir je namreč eden najpogostejših odpadkov, ki jih proizvajamo vsak dan. Z zbiranjem odpadnega papirja lahko zmanjšamo količino odpadkov, ki končajo na odlagališčih. Poleg tega recikliranje papirja zmanjšuje porabo energije, ki bi bila potrebna za izdelavo novega papirja in ohranjanju naravnih virov. S sodelovanjem na papirni akciji se tako učenci naučijo, kako lahko sami prispevajo k varovanju okolja in kako lahko s skupnimi močmi dosežemo boljše rezultate.

Na jesenski papirni akciji je bilo zbranega skoraj 17 ton in pol odpadnega papirja.

Še posebej so se izkazali učenci 9.a, saj so ga zbrali največ. Sledili so jim učenci 9.b in 7.a. Izkazali pa so se tudi učenci 5.b, saj so se skoraj čisto vsi udeležili akcije in prispevali po svojh močeh. Največ papirja na celi šoli je zbral učenec 7.b razreda.

Na spomladanski papirni akciji pa je bilo zbranega več kot 24 ton odpadnega papirja. Tudi na tej akciji so se nabolj izkazali učenci 9.a, saj so zbrali največ odpadnega papirja. Sledili so jim učenci 9.b in 3.a. Ponovno so se izkazali tudi učenci 5.b, saj so se razen enega čisto vsi udeležili akcije. Največ papirja na celi šoli je tokrat zbral učenec 7.a razreda.

Vsem učencem, ki ste sodelovali, se najlepše zahvaljujemo. Zahvaljujemo pa se tudi vam, staršem in starim staršem, ki ste papir pripeljali na deponijo, in tudi drugače pomagali, da je papirna akcija uspela.

Šolska skupnost

(Št. obiskov: 97, od tega 1 danes)
Dostopnost