Skoči na glavno vsebino

Z mesecem oktobrom smo pričeli izvajati razširjeni program – prehrana. Oktober smo posvetili varnosti in higieni v kuhinji, postavili smo pravila dela in spoznali različne pripomočke, ki jih uporabljamo in jih bomo uporabljali pri naši kuhi in peki. Pogovorili smo se o tem, kaj najraje jemo in kaj vse bi kuhali in ustvarjali, ko bomo skupaj preživljali urice.

V oktobru so učenci pomagali pri pogostitvi za prireditev ob Dnevu jezikov. Spekli so muffine, ki so bili tako dobri, da so v trenutku pošli. Seveda pa smo nekaj muffinov spekli tudi za nas, da smo se lahko z vsako skupino učencev, ki sodeluje v RaP – prehrana programu, posladkali. Vsaka skupina je spekla odlične muffine in tudi ti niso ostali prav dolgo.

Prva peka je za nami in vsi komaj čakamo, kaj bomo novega ustvarjali in pekli v mesecu novembru.

Vsi, ki bi si želeli speči muffine tudi doma, prilagamo recept. 

Za 12 muffinov:

  • 250 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 80 ml olja
  • 125 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 250 g jogurta

Peka 25 min

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Papirnate modelčke damo v vdolbine pekača ali te namažemo z oljem oziroma maslom. Moko in pecilni prašek zmešamo.
  2. Olje, sladkor, jajca in jogurt zmešamo v gladko zmes. Nato hitro primešamo zmes z moko.
  3. Vdolbine pekača napolnimo s testom. Mafine pečemo na srednji polici pečice 20-25 minut. Nato jih vzamemo iz pečice in pustimo počivati v pekaču še vsaj 5 min. Nekoliko ohlajene vzamemo iz pekača tako, da jih rahlo zasučemo in potegnemo oziroma dvignemo iz vdolbin.

 

Obilo sladkanja.

Učiteljica Živa Ovsenek

(Št. obiskov: 24, od tega 1 danes)
Dostopnost