Skoči na glavno vsebino

Januar  je nadobudnim bralcem 1. – 5. razreda prinesel oblico veselja. Močno so se že veselili, da pride dan, ko bodo pozno popoldne lahko preživeli v šoli. Knjižničarka Katja Ropoša je skupaj z učenci predmetne stopnje pripravila različne delavnice, od pravljične in ustvarjalne do kulinarične.  

Učenci so ob prihodu dobili posebne medalje – obeske super bralec oziroma super bralka s svojimi imeni. Po uvodnem pozdravu in kratkem klepetu so se razdelili v skupine, nato pa  krožili med delavnicami, kjer so se skupaj s starejšimi učenci neizmerno zabavali. V kuhinji je tako zadišalo po sladkih čokoladno sadnih blazinicah in pica kruhkih, nad peko katerih je skrbno bedela tudi učiteljica Lavra Stritih Švab. Na ustvarjalni delavnici so učenci pri učiteljici Marji Bohinjec izdelali prav posebne ropotuljice in pravljične vrtiljake, knjižnica pa se je spremenila v zares pravljični svet, poln svetlečih lučk, mehkih oddej,  blazin in igrač, kjer so se otroci zlahka potopili v svet pravljic, zgodb in pesmi ter si ogledali gledališko predstavo s senčnimi lutkami. Ta dan so se učenci lahko pomerili tudi v ugankah, zabavnih miselnih nalogah ter drugih zanimivih in zabavnih igrah.

Pred odhodom smo ob dobrotah, ki smo jih pripravili, vsi skupaj prav veselo poklepetali, tik pred odhodom domov pa ob zabavni glasbi še zaplesali. Čas je res hitro minil, nasmejani in zadovoljni učenci pa so za popotnico domov dobili še manjše darilce.

Zapisali: Lavra Stritih Švab in Katja Ropoša

(Št. obiskov: 83, od tega 1 danes)
Dostopnost