Skoči na glavno vsebino

Z ustvarjalnim plesom in plesno miniaturo »Izgubljeni v gozdu«, smo v soboto, 20. maja, sodelovali na regijski plesni reviji. Revija je potekala v Domu kulture Kamnik. V Kamnik smo se odpeljali z mini busom. Pred domom kulture so nas pričakali starodobni avtomobili in motorji z lično oblečenimi ljudmi iz tistega časa. Otroci so bili navdušeni in tako smo imeli še malo zgodovinskega izobraževanja. Po ogledu starodobnikov smo odšli v Dom kulture Kamnik. Garderobo smo dobili čisto blizu odra, kar je bilo zelo priročno. Plesalke in plesalec so se preoblekli v plesna oblačila in odšli smo v dvorano na vajo na odru. V galeriji je nekaj utrinkov iz generalne vaje. Po vaji smo imeli še kar nekaj časa, zato smo si lahko ogledali vaje drugih skupin.

Na regijski plesni reviji Namig 2023 se je predstavilo šestnajst plesnih miniatur. Naša plesna miniatura je bila na vrsti peta. Odplesali so suvereno od začetka do konca. Čestitam vsakemu posebej za odličen nastop. Res ste se potrudili. Bravo! Po končanem nastopu je nekaj otrok odšlo z učiteljico Sašo in mini busom nazaj proti domu, ostali pa smo počakali do konca revije, ko so otroke prevzeli starši, ki so nastop ustvarjalnega plesa pohvalili.

Po reviji smo imeli mentorji sestanek z državno selektorico za ples gospo Mojco Kasjak. Po ogledu vseh regijskih revij bo sestavila program za mini festival otroških plesnih skupin Pika miga, v sodelovanju s strokovno svetovalko za ples JSKD Nino Meško. Program bo znan do konca junija. Na mini festivalu Pika miga se predstavijo najboljše otroške plesne miniature pretekle sezone iz vse Slovenije. Potekal bo v Velenju, 7. in 8. oktobra.

Zapisala: Sanja Voglar

         

(Št. obiskov: 48, od tega 1 danes)
Dostopnost