Skoči na glavno vsebino

»Mladi so ustvarjalni, inovativni in odprti za nove ideje, a pogosto ne izkoristijo svojega potenciala,« je mogoče večkrat slišati iz ust odraslih. Da zadnje ne drži, so dokazali učenke in učenci Osnovne šole Bistrica, ki so se 7. oktobra in 8. oktobra udeležili podjetniškega vikenda – Mladim dogaja 2022.

Konec tedna je bil sončen, topel, obarvan v najlepše jesenske barve, mi pa smo ga združili prijetno s koristnim, in pod sponzorstvom Gospodarske zbornice Slovenije in javne agencije SPIRIT Slovenija, izvedli bogat program, ki ga je zasnovala izkušena ekipa Podjetniške akademije. Učenci in učenke so se preizkusili v vlogi podjetnikov in podjetnic. V skupinah so izhajali iz težav, s katerimi se soočajo v vsakdanjem življenju, in zasnovali svoj produkt ali storitev ter zanj/zanjo razvili prototip. Kot pravi podjetniki so načrtovali finančno zaledje svojega podjetja, urili pa so se tudi v retoriki, saj so ideje predstavljali komisiji in se potegovali za tri nagrade.

Nagrado za DRUŽBENO KORISTNO IDEJO so prejeli sedmošolci, Manca Ive, Maja Cvetko, Julija Meglič in Tim Triller z idejo – Izdelava aplikacije za učno pomoč učencem.

Nagrado za NAJ PITCH (najboljšo predstavitev) so prav tako prejeli sedmošolci Gal Avbelj Valjavec, Rijad Ahmić, Nejc Rožič in Andraž Komac z idejo – Pametna čelada.

Nagrado za NAJ IDEJO 2022 pa so prejeli devetošolci Ali Dizdarević, Maj Dolčič, Aljaž Prezelj ter Andrej Šulgaj z idejo – Izdelava senzorja in aplikacije za zalivanje rož.

Iskrena zahvala učencem in staršem za zaupanje, sodelavcem ter ekipi Podjetniške akademije za pomoč pri izvedbi dogodka. SVET NA MLADIH STOJI.

Dina Pintarič

(Št. obiskov: 114, od tega 1 danes)
Dostopnost