Skoči na glavno vsebino

Strokovno jezikovna ekskurzija Malta

27. april 2018 – 2. maj 2018

i

Dragi starši,
po uspešno prevoženih kilometrih, zastojih na cesti, pravočasni oddaji prtljage in prevzemu kart, v pričakovanju poleta nas doleti informacija, da imamo prestavljen let na 22. uro. Žal je bila informacija kratkotrajna, saj smo po varnostnem pregledu ugotovili, da naj bi bil vzlet ob 3.uri zjutraj. Informacija nas ni potrla, vodička nam je zagotovila možnost malice, učenci so siti in sproščeni in v prijetnem vzdušju čakamo na let. Zadnja informacija je, da letimo ob 00.45. Hvala tudi vsem staršem, ki ste nas poklicali in posredovali informacije kako postopati v takem primeru.

Medtem, ko del ekipe uživa na Malti (Nataša, Nataša, Violeta in Corinna Kim) in nam pošilja prekrasne slikce nastanitve. Bravo, punce, ker ste bile pripravljene odleteti prej, zasluženo uživate. Veseli smo za vas.

Razlog našega čakanja tiči TUKAJ.

Zadnja informacije je sledeča, polet prestavljen na jutri, soboto, 28.4.2018, ob 13. uri. Prespimo na Dunaju v hotelu kamor se odpravljamo.

Hvala za zaupanje, vsi smo dobro, pozitivni. Žal se nam je prikradla zadeva na katero nimamo vpliva.

 

 

Končno. Letalo pristalo in čaka na naše vkrcanje. Za vse nas nova preizkušnja iz katere smo se veliko naučili, predvsem nas je pa še bolj povezala, združila. Ponosni na učence, kako odraslo, odgovorno se obnašajo.

Naslednje javljanje bo iz Malte …

2. dan (nedelja, 29.4.2018)

Malta, težko pričakovana dežela nas je po prvem vtisu očarala. Odlična namestitev, prijazno osebje in mi – najboljša ekipa smo pripravljeni na raziskovanje in učenje. Program je natrpan, do ure natančen, mi se ga strogo držimo in prve pohvale organizatorjev že dežujejo.
Dan smo preživeli na nedotaknjenem in edinstvenem otoku  Sredozemlja v Gozu. Gozo je drugi največji otok Malteškega arhipelaga in ga od Malte loči le petkilometrski morski preliv. Z avtobusom se zapeljemo do kraja Cirkewwa, od koder izpluje trajekt, vožnja traja cca. 25 minut. Na poti nas spremlja odlična vodička Mai. Po pristanku se podamo na celodnevni izlet pa Gozu – Full Day Gozo Tour. Ogledamo si Cittadello, glavno mesto Victorio, Fungus Rock, Calypso’s Cave, Dwejra Bay in dan zaključimo na idilični peščeni plaži Ramla Bay, kjer se najbolj pogumni  vržejo v valove. Navdušni nad lepo preživetim dnevom nas v hotelu pričaka odlična večerja, po večerji pa še skok v San Giljan (St. Julians), tipično  turistično mestece, ki živi za turiste in turizem in temu je tudi primerna ponudba (zanimivi lokali, trgovinice, ulice polne turistov). Jutri nas čaka nov dan, prvič se zapodimo tudi v šolske klopi.

3. dan (ponedeljek, 30.4.2018)

Zbudili smo se v toplo, sončno jutro. Tudi veter se je umiril. Tokrat je sreča na naši strani, saj imamo danes dopoldan aktivnosti na bazenu, popoldan pa pričenjamo s tečajem angleškega jezika. Učenci so bili na podlagi testiranja razdeljeni v skupine, poudarek je na komunikaciji, ki je med učenci in učitelji hitro stekla. Dan smo zaključili aktivno v slogu današnjega dne in se podali v mesto na bowling. Okrog 23. ure smo se vrnili v hotel in legli k zasluženemu počitku.

 

 

4. dan (torek, 1.5.2018)

Dober dan, praznični dan. 1. maj, praznik dela, preživljamo delovno, aktivno saj smo bili v dopoldanskem času do 14.45 ure na tečaju angleškega jezika. Ob 15.00 smo se odpravili na popoldnaski izlet in raziskovanje Mdine znane tudi kot Staro mesto (Città Vecchia) ali Znamenito mesto (Città Notabile). Mesto je še vedno znotraj obzidja in ima malo manj kot 300 prebivalcev, povezano je s sosednjim mestom Rabat, kjer smo nadaljjevali z Half Day Malta Tour.
Organizatorji so nam pripravili prijetno presenečenje, saj smo se na potep odpravili s panorama avtobusom. Razgledi so bili še mogočnejši, lepši.

Po večerji je sledil ogled večernega filma.

 

5. dan (sreda, 2.5.2018)

Vsega lepega je enkrat konec. Za nami pa ostajajo lepi, nepozabni spomini, ki so med nami spletli še bolj trdne, prijateljske vezi. Bogatejši smo za prekrasno izkušnjo, Malta, v taki obliki, se zagotovo še vrnemo.

Pred odhodom nas čaka ogled glavnega mesta Valletta – Half Day Valletta Tour. Valletta (malteško Belt Valletta ali italijansko Città Umilissima), imenovana tudi “mesto trdnjava”, je glavno mesto republike Malte ter upravno in trgovsko središče malteških otokov.

Mesto ima zelo bogato zgodovino, mnogo zanimivih utrdb in palač in je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine.

Ob 12.45 je organiziran transport do letališča, od koder ob 15.40 poletimo proti Munchnu. Spremljate nas lahko na številki leta KM 308.

Srečno.

Dostopnost