Skoči na glavno vsebino

Planinski krožek OŠ Bistrica in PŠ Kovor, ki deluje v sodelovanju z Mladinskim odsekom Planinskega društva Tržič, bo tudi v šolskem letu 2020/21 organiziral izlete, seveda v skladu s priporočili, ki jih je potrebno upoštevati.

Naš letošnji cilj je čim bolje spoznati svojo okolico. In del cilja smo dosegli že v torek, 22. septembra, ko se je ob 16.00, 30 pohodnikov odpravilo na pohod izpred šole v Bistrici. Hodili smo po gozdu in polju, po poteh, ki jih večina nas sploh ni poznala, čeprav so le nekaj metrov od naše šole. Po teh poteh nas je varno vodila planinska vodnica Nina. Na začetku smo kar malo v strahu opazovali velik črn oblak, ki se je približeval, a smo se pogumno podali na pot. Dežnike smo res uporabljali, a le del poti, potem pa nam je zavetje pred rahlim dežjem dajal gozd. Pomalicali in uživali v razgledu smo na obronku gozda ob polju na Brezjah pri Tržiču in lahko uživali v lepem razgledu in v zdravem druženju na svežem zraku. Potem smo se zopet po gozdu vrnili v Bistrico.

Sicer je bil kratek, a nadvse lep in sproščen uvodno-spoznavni izlet in kot je rekla naša vodnica, smo že nabirali mišice za naslednje, malo daljše pohode.

Mentorice planinskega krožka

(Št. obiskov: 17, od tega 1 danes)
Dostopnost