Skoči na glavno vsebino

Ob koncu preteklega tedna se otroci mladinskega in otroškega pevskega zbora Osnovne šole Bistrica imeli intenzivne priprave, ki so bile namenjene pripravi na svečano obeležitev 50. obletnice šole. Dogodek, ki bo potekal v okviru praznovanja jubileja šole, obeta čustveno in glasbeno doživetje za vse udeležene.

Priprave so potekale v petek in soboto pod vodstvom mentorice pevskih zborov – Nene Bogataj. Zbrani so bili polni energije, smeha ter glasbenega navdušenja. V petek so se člani mladinskega zbora zbrali v šolski avli. Po nekajurnih pevskih vajah, smo morali nahraniti lačne trebuščke, zato so otroci začeli s pripravo okusnih palačink in vafljev. Sproščeno vzdušje med peko jim je omogočilo, da so se med seboj še bolje povezali. Glasbe seveda ni manjkalo.

Po ustvarjanju sladkih dobrot so si vzeli čas za ogled filma “Mamma Mia”, ki je dodatno prispeval k sproščenemu vzdušju in še bolj poglobil medsebojno povezanost pevcev. Film, ki je preplet glasbe in zabave, je bil odlična izbira za zaključek prvega dela intenzivnih priprav.

Naslednji dan so se pevci ponovno zbrali v šolski avli, kjer so nadaljevali s pripravami. Tokrat se jim je pridružil tudi otroški pevski zbor. Skupaj se učili novih pesmi ter še dodatno usklajevali svoje glasove.

Med delom so si vzeli premor za kosilo, kjer so jih pričakale okusne pice. Po okrepčilu so se ponovno posvetili vajam.

Kljub intenzivnosti dela so bili pevci polni energije. Po nekaj dodatnih ponovitvah pesmi so se v poznih popoldanskih urah odpravili domov, kjer so si spočili svoje glasilke.

Intenzivne priprave so tako minile v sproščenem, zabavnem in hkrati resnem vzdušju, saj so mladi pevci združili trud, znanje in veselje do petja. Jubilej Osnovne šole Bistrica obeta čaroben glasbeni spektakel, kjer bodo mladi pevci zablesteli v vsej svoji pevski veličini.

 

(Št. obiskov: 79, od tega 1 danes)
Dostopnost