Skoči na glavno vsebino

Čokolada, čokolada, čokolada … le kdo ne mara čokolade? Redkokdo in v našem razširjenem programu – prehrana, ki ga izvajamo, so le redki, ki čokolade ne bi marali. Zato smo se odločili, da bomo v novembru pekli in se sladkali s čokoladnimi piškoti. Čokoladni piškoti za katere smo se odločili, da jih bomo pekli, so izredno hitro pripravljeni in spečeni. Nekoliko bolj preizkušajo našo potrpežljivost, ko je potrebno počakati, da se shladijo, saj se tako strdijo in so toliko bolj okusni. Navzven hrustljavi, znotraj prijetno mehki.

Čokoladni razpokani piškoti, ki se kar stopijo v ustih, ne zahtevajo veliko sestavin, niti umazane posode, zato so še bolj priročni za pripravo.

Z vami delimo recept:

 • 200 g temne čokolade, nasekljane
 • 125 g surovega masla
 • 150 g sladkorja v prahu
 • 100 g sladkorja
 • 2 jajci
 • 130 g navadne bele moke
 • 3 čajne žličke kakava v prahu
 • 1 čajna žlička pecilnega praška

Priprava:

 1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
 2. Čokolado in maslo stopimo nad vodno kopeljo. Ko je nared, ju postavimo na stran.
 3. V mešalniku 5 minut penasto stepamo jajca, sladkor, sladkor v prahu, nato dodamo stopljeno čokolado.
 4. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine (pazimo, da kakav ni v grudicah) in jih dodamo v posodo z jajci in čokolado. Hitro pomiksamo, na koncu pomešamo še s kuhalnico, da se tudi sestavine, ki so se nabrale na dnu posode, zmešajo v testo.
 5. Piškote oblikujemo s pomočjo zajemalke za sladoled ali žlice in ga polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Med posameznimi porcijami pustimo dovolj prostora, da se bodo piškoti lahko razlezli, a ne sprejeli med seboj.
 6. Postavimo jih v ogreto pečico za 12 minut.
 7. Piškoti bodo iz pečice prišli čudovito razpokani in dišeči. Počakamo 20-30 minut, predno jih poberemo s pekača. Naj se ohladijo, malce upadejo, saj bodo tako mehkejši.

 

Čokoladni zasvojenci in ostali ljubitelji čokolade, hitro na delo in prijetno sladkanje.

Učiteljica Živa Ovsenek

(Št. obiskov: 178, od tega 1 danes)
Dostopnost