Skoči na glavno vsebino

Učenci 2. razreda z mentoricama ga. Moniko Golmajer in ga. Tanjo Kralj so šli PO POTI BENEŠKIH MASK in nastali so čudoviti izdelki baročnega videza in bogato okrašeni z detajli …

Aktualna obvestila
ZLATO in SREBRNO priznanje na državnem tekmovanju iz matematike

ZLATO in SREBRNO priznanje na državnem tekmovanju iz matematike

V tem šolskem letu so naši učenci aktivno tekmovali na področju matematike in zelo uspešno predstavljali našo šolo. Na šolskem tekmovanju, ki je potekalo 21. 3. 2024 je sodelovalo 36 učencev. Kar četrtina teh učencev je prejela priznanje Kenguru: Anže Frantar, Matej Bogdanič, Ajda Skukan Mlačnik, Gal Avbelj Valjavec, Andraž Komac, Elena Šmigić, Ana Mijušković, Jošt Jenko in Pia Meglič Zakrajšek.

Na REGIJSKO tekmovanje, ki je potekalo 4. 4. 2024, se je uvrstilo pet učencev. Bronasto priznanje so prejeli: Anže Frantar, Ajda Skukan Mlačnik, Gal Avbelj Valjavec in Jošt Jenko.

Le dobra dva tedna kasneje, 20. 4. 2024, sta se dva predstavnika naše šole udeležila tudi DRŽAVNEGA tekmovanja na OŠ Antona Linharta v Radovljici. Odličen uspeh je dosegel Jošt Jenko pod mentorstvom učitelja Gala Šavsa s 161. mestom od skupno 235 učencev. Prejel je srebrno priznanje. Vrhunski uspeh pa je dosegla Ajda Skukan Mlačnik pod mentorstvom Andrejke Kramar. Uvrstila se je namreč na 5. mesto od 237 učencev. Prejela je ZLATO priznanje.

Vsem sodelujočim čestitamo in jim želimo še veliko nadaljnjih uspehov.

aktiv matematike in fizike

VABILO NA PREDAVANJE »DRUŽINSKA E-PRAVILA«

VABILO NA PREDAVANJE »DRUŽINSKA E-PRAVILA«

Spoštovani starši osnovnošolcev,

vabimo vas na predavanje z naslovom Družinska e-pravila, ki bo potekalo v sredo, 22. maja 2024, ob 17.30 uri v Kulturnem centru Tržič.

V sodelovanju z Občino Tržič smo osnovne šole pripravile predavanje za starše naših učencev in k izvedbi povabile strokovnjake iz Centra za pomoč pri prekomerni rabi interneta – LOGOUT.

Na predavanju bomo spregovorili o varni in uravnoteženi uporabi zaslonov in spleta pri otrocih in mladostnikih. Izpostavili bomo prednosti, tveganja in nevarnosti, ki jih prinašajo zasloni in internet, ter prepoznali znake prekomerne uporabe zaslonov, pa tudi digitalne zasvojenosti. Poleg tega vam bomo podali priporočila in smernice za zdravo uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih.

Vaša udeležba je ključnega pomena za zdravje in dobrobit tako vaših otrok kot celotne skupnosti, zato vas vljudno vabimo, da se nam pridružite.

Lepo vabljeni!

Aktiv svetovalnih delavcev osnovnih šol Občine Tržič

Zadnji dogodki

Poročilo o delu interesne dejavnosti: ROBOTIKA

V obliki izbir20160412_182048nega predmeta Robotike smo z zbirko »Lego Mindstorms« izdelovali mehanske dele robotov in jih nato prek vmesnika krmilili z računalnikom. S pomočjo osnovnega programiranja smo jih poljubno vodili. Sodelovali smo na tekmovanjih, kjer smo dosegli odlične rezultate. Rezultati in utrinki iz regijskega tekmovanja so objavljeni na http://robobum.tsckr.si/rezultati2015.html.

Regijsko tekmovanje-Gorenjska, 12. april 2016, TŠC Kranj

Sodelovalo je 10 učencev naše šole – 2 učenca devetih razredov in 8 učencev osmih razredov in dosegli so odličen uspeh:

RoboBum 8

1.mesto: Blaž Pogačnik, Tim Benedik, Aljoša Kovačevič (8. a)

2.mesto: Primoš Lah, Mihael Dudešin (8. b)

Ostali sodelujoči: Marcel Razinger, Jošt Maček, Petar Petrovič  (8.a/b)         

RoboBum 9: Tilen Košir, Gašper Stritih (9. a)

 

»Ne gre za zmago ali poraz – ampak šteje le tisto, kar si se naučil.«

Mentorica: Majda Fiksl

10. tek po ulicah Tržiča

V soboto, 9. aprila 2016 je 40 učencev naše šole od 1. do 6. razreda sodelovalo na 10. Teku po ulicah Tržiča. Tekli so v treh kategorijah, ločeno po spolu. Deklice so od devetih možnih medalj prejele 3 zlate, 2 srebrni in eno bronasto. Med dečki  tokrat ni bilo dobitnikov medalj, kljub  temu pa rezultati niso bili slabi. Čestitamo vsem udeležencem, saj so se v mokrem aprilskem vremenu udeležili tradicionalnega tržiškega teka.

Podelitev nagrad za vse sodelujoče iz naše šole bo v sredo, 13. 4. ob 10.00 v telovadnici. Vsi rezultati v priponki: rezultati 10. teka pa ulicah Tržiča

 

 

eStezice

 Šolski časopis

Učenci 5. b razreda z mentorico ga. Marjeto Vester so šli PO POTI V JESENSKI GOZD in nastale so te čudovite barve …

Dan gibanja in druženja vseh generacij

Gregorjevo je v Tržiču doma

Valeta 2015 – Svet je VAŠ

Dostopnost