Skoči na glavno vsebino

Učenci 2. razreda z mentoricama ga. Moniko Golmajer in ga. Tanjo Kralj so šli PO POTI BENEŠKIH MASK in nastali so čudoviti izdelki baročnega videza in bogato okrašeni z detajli …

Aktualna obvestila
Bistr’ška Kuhna 2023

Bistr’ška Kuhna 2023

Bistr’ška Kuhna 2023 je kljub slabemu vremenu, tudi letos uspela. Velike zasluge gredo seveda Vam, dragi obiskovalci, učenci, starši in zaposleni. Brez skupnega dela, tak dogodek ne more uspeti v takem merilu. Zahvala vsem tudi za razumevanje, ker je bilo na začetku še nekaj organizacijskih in logističnih priprav, saj smo imeli sprva vse pripravljeno, da bomo zunaj. 15 minut pred dogodkom smo zaradi dežja morali sprejeti odločitev, da bomo dogodek izvedli v telovadnici in spodaj na hodniku pri naših najmlajših.

Dogajalo se je marsikaj. Poleg zelo raznolikih izdelkov učencev, smo še:

 • pekli slastne palačinke,
 • kuhali enolončnice,
 • hot doge,
 • poslikavali obraze s kreativno Tino Mežek na čelu,
 • imeli foto kotiček,
 • se sladkali na stojnici KTŠ,
 • imeli ponudbo sheme šolskega sadja,
 • licitirali kruh z družmi izpod spretnih rok Jožice Ropoša,
 • licitirali torto izpod spretnih rok Helene Rozman,
 • imeli zabaven nastop in rekreacijo v nemščini pod taktirko Mateje Žnidaršič
 • si lomili jezike v nemščini in ugotavljali, da nemško že skoraj obvladamo pri “Majstrih za špraho pa futr”,
 • se veselili podpore iz občine v družbi župana g. Petra Mikliča in podžupanje ga. Metke Gaberc.
 • razrezali torto OŠ Bistrica in s tem otvorili začetek praznovanja 50 letnice naše šole.

Dogodek je organizacijsko “skuhala” naša Nataša Bergant.

Z Vašo pomočjo, smo s prostovoljnimi prispevki šolski sklad obogatili za dobrih 3000 EUR, za kar se vam iskreno zahvaljujemo

Nekaj utrinkov je zbranih v spodnji galeriji.

Papirna akcija na OŠ Bistrica

Papirna akcija na OŠ Bistrica

Na naši šoli vsako leto organiziramo dve papirni akciji- jesensko in spomladansko. Učenci po oddelkih zbirajo papir, ki ga na dnevih papirne akcije s starši pripeljejo na deponijo.

Papirna akcija je odlična priložnost za ozaveščanje učencev o pomembnosti varovanja okolja in spodbujanje trajnostnega ravnanja. Papir je namreč eden najpogostejših odpadkov, ki jih proizvajamo vsak dan. Z zbiranjem odpadnega papirja lahko zmanjšamo količino odpadkov, ki končajo na odlagališčih. Poleg tega recikliranje papirja zmanjšuje porabo energije, ki bi bila potrebna za izdelavo novega papirja in ohranjanju naravnih virov. S sodelovanjem na papirni akciji se tako učenci naučijo, kako lahko sami prispevajo k varovanju okolja in kako lahko s skupnimi močmi dosežemo boljše rezultate.

Na jesenski papirni akciji je bilo zbranega skoraj 17 ton in pol odpadnega papirja.

Še posebej so se izkazali učenci 9.a, saj so ga zbrali največ. Sledili so jim učenci 9.b in 7.a. Izkazali pa so se tudi učenci 5.b, saj so se skoraj čisto vsi udeležili akcije in prispevali po svojh močeh. Največ papirja na celi šoli je zbral učenec 7.b razreda.

Na spomladanski papirni akciji pa je bilo zbranega več kot 24 ton odpadnega papirja. Tudi na tej akciji so se nabolj izkazali učenci 9.a, saj so zbrali največ odpadnega papirja. Sledili so jim učenci 9.b in 3.a. Ponovno so se izkazali tudi učenci 5.b, saj so se razen enega čisto vsi udeležili akcije. Največ papirja na celi šoli je tokrat zbral učenec 7.a razreda.

Vsem učencem, ki ste sodelovali, se najlepše zahvaljujemo. Zahvaljujemo pa se tudi vam, staršem in starim staršem, ki ste papir pripeljali na deponijo, in tudi drugače pomagali, da je papirna akcija uspela.

Šolska skupnost

Zadnji dogodki

Poročilo o delu interesne dejavnosti: ROBOTIKA

V obliki izbir20160412_182048nega predmeta Robotike smo z zbirko »Lego Mindstorms« izdelovali mehanske dele robotov in jih nato prek vmesnika krmilili z računalnikom. S pomočjo osnovnega programiranja smo jih poljubno vodili. Sodelovali smo na tekmovanjih, kjer smo dosegli odlične rezultate. Rezultati in utrinki iz regijskega tekmovanja so objavljeni na http://robobum.tsckr.si/rezultati2015.html.

Regijsko tekmovanje-Gorenjska, 12. april 2016, TŠC Kranj

Sodelovalo je 10 učencev naše šole – 2 učenca devetih razredov in 8 učencev osmih razredov in dosegli so odličen uspeh:

RoboBum 8

1.mesto: Blaž Pogačnik, Tim Benedik, Aljoša Kovačevič (8. a)

2.mesto: Primoš Lah, Mihael Dudešin (8. b)

Ostali sodelujoči: Marcel Razinger, Jošt Maček, Petar Petrovič  (8.a/b)         

RoboBum 9: Tilen Košir, Gašper Stritih (9. a)

 

»Ne gre za zmago ali poraz – ampak šteje le tisto, kar si se naučil.«

Mentorica: Majda Fiksl

10. tek po ulicah Tržiča

V soboto, 9. aprila 2016 je 40 učencev naše šole od 1. do 6. razreda sodelovalo na 10. Teku po ulicah Tržiča. Tekli so v treh kategorijah, ločeno po spolu. Deklice so od devetih možnih medalj prejele 3 zlate, 2 srebrni in eno bronasto. Med dečki  tokrat ni bilo dobitnikov medalj, kljub  temu pa rezultati niso bili slabi. Čestitamo vsem udeležencem, saj so se v mokrem aprilskem vremenu udeležili tradicionalnega tržiškega teka.

Podelitev nagrad za vse sodelujoče iz naše šole bo v sredo, 13. 4. ob 10.00 v telovadnici. Vsi rezultati v priponki: rezultati 10. teka pa ulicah Tržiča

 

 

eStezice

 Šolski časopis

Učenci 5. b razreda z mentorico ga. Marjeto Vester so šli PO POTI V JESENSKI GOZD in nastale so te čudovite barve …

Dan gibanja in druženja vseh generacij

Gregorjevo je v Tržiču doma

Valeta 2015 – Svet je VAŠ

Dostopnost