Učenci 2. razreda z mentoricama ga. Moniko Golmajer in ga. Tanjo Kralj so šli PO POTI BENEŠKIH MASK in nastali so čudoviti izdelki baročnega videza in bogato okrašeni z detajli …

Aktualna obvestila
KARANTENE IN IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO

KARANTENE IN IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO

Spoštovani starši!

Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravimo, do napotitve v karanteno na domu podaljšal na nekaj dni. V soboto 15. 1. 2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.

Šole še nadalje ravnamo skladno z navodili. To pomeni, da v šolah ob potrjeni okužbi v oddelku pričnemo z izobraževanjem na daljavo. Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

OŠ Bistrica ima talent

OŠ Bistrica ima talent

Heeej!

A že veš, da bomo na šoli organizirali prireditev OŠ Bistrica ima talent? Verjamemo, da imamo na OŠ Bistrica talente. Verjamemo, da imate dovolj poguma, da nam jih pokažete. Zato nič čakat’, talente kazat’Zmagovalca čaka privlačna nagrada.

Finalna prireditev “OŠ Bistrica ima talent” se bo odvijala 24. 6. 2022. Do takrat je še veliko časa, a že zdaj potrebujemo tvojo pomoč:

  • potrebujemo voditelja
  • potrebujemo žirijo
  • in potrebujemo talente.

Kaj moraš storiti, da se pridružiš ekipi, ki bo ustvarjala najbolj fantastičen šov pod Svetim Jurijem?

Če želiš pokazati svoj talent:

  • učenci od 1. do 5. razreda: prijavo oddaš svoji razredničarki
  • učenci od 6. do 9. razreda: prijavo oddaš v spletni učilnici OŠ Bistrica ima talent

POMEMBNO: Talent lahko pokažeš sam, v paru ali skupini. Lahko plešeš, poješ, igraš inštrument, zelo hitro sestaviš Rubikovo kocko, si odličen stand-up komik, čaraš, zganjaš cirkuške vragolije…

Če želiš voditi prireditev ali pomagati pri organizaciji prireditve:

  • učenci od 6. do 9. razreda: prijavo oddaš v spletni učilnici

Vse prijave zbiramo do 15. 1. 2022. več…

Zadnji dogodki

Poročilo o delu interesne dejavnosti: ROBOTIKA

V obliki izbir20160412_182048nega predmeta Robotike smo z zbirko »Lego Mindstorms« izdelovali mehanske dele robotov in jih nato prek vmesnika krmilili z računalnikom. S pomočjo osnovnega programiranja smo jih poljubno vodili. Sodelovali smo na tekmovanjih, kjer smo dosegli odlične rezultate. Rezultati in utrinki iz regijskega tekmovanja so objavljeni na http://robobum.tsckr.si/rezultati2015.html.

Regijsko tekmovanje-Gorenjska, 12. april 2016, TŠC Kranj

Sodelovalo je 10 učencev naše šole – 2 učenca devetih razredov in 8 učencev osmih razredov in dosegli so odličen uspeh:

RoboBum 8

1.mesto: Blaž Pogačnik, Tim Benedik, Aljoša Kovačevič (8. a)

2.mesto: Primoš Lah, Mihael Dudešin (8. b)

Ostali sodelujoči: Marcel Razinger, Jošt Maček, Petar Petrovič  (8.a/b)         

RoboBum 9: Tilen Košir, Gašper Stritih (9. a)

 

»Ne gre za zmago ali poraz – ampak šteje le tisto, kar si se naučil.«

Mentorica: Majda Fiksl

10. tek po ulicah Tržiča

V soboto, 9. aprila 2016 je 40 učencev naše šole od 1. do 6. razreda sodelovalo na 10. Teku po ulicah Tržiča. Tekli so v treh kategorijah, ločeno po spolu. Deklice so od devetih možnih medalj prejele 3 zlate, 2 srebrni in eno bronasto. Med dečki  tokrat ni bilo dobitnikov medalj, kljub  temu pa rezultati niso bili slabi. Čestitamo vsem udeležencem, saj so se v mokrem aprilskem vremenu udeležili tradicionalnega tržiškega teka.

Podelitev nagrad za vse sodelujoče iz naše šole bo v sredo, 13. 4. ob 10.00 v telovadnici. Vsi rezultati v priponki: rezultati 10. teka pa ulicah Tržiča

 

 

eStezice

 Šolski časopis

Učenci 5. b razreda z mentorico ga. Marjeto Vester so šli PO POTI V JESENSKI GOZD in nastale so te čudovite barve …

Dan gibanja in druženja vseh generacij

Gregorjevo je v Tržiču doma

Valeta 2015 – Svet je VAŠ

Dostopnost