Vstopili smo v veseli december, z njim pa pridejo tudi dolgi hladni večeri, ki si jih lahko polepšamo z dobro knjigo ali filmom ter seveda z lončkom slastne vroče čokolade. Ker pa smo radi učinkoviti, vam predstavljamo čudovito in hitro rešitev, kako lahko z enkratnim »packanjem« po kuhinji uživate v vroči čokoladi kar cel mesec. Rešitev je vroča čokolada na palčki, ki ste si jo nekateri že priskrbeli na novoletnem sejmu na stojnici 8. a, ostali pa po naslednjem receptu lahko ustvarjate sami.
- Izberemo si poljubno čokolado (temno, mlečno, belo …) in jo stopimo s pomočjo vodne kopeli ali mikrovalovne pečice.
- Stopljeno čokolado v poljubnih kombinacijah s pomočjo žličke naložimo v plastični lonček.
- Čokolado lahko okrasimo z barvastimi mrvicami, sladkornimi penicami ali drugimi bonboni, nato pa na sredino zapičimo sladkorno palčko ali plastično oziroma leseno žličko.
- Čokoladno mojstrovino postavimo v hladilnik in počakamo dobro uro, da se čokolada strdi.
- Ko se čokolada povsem strdi, lonček pomočimo v vročo vodo, da se čokolada odlepi s stranic in jo lahko vzamemo iz lončka. Shranimo jo v hladilniku oziroma drugem dovolj hladnem prostoru.
- Naša mojstrovina je pripravljena!
- Ko nam naslednjič zadiši vroča čokolada, narejeno palčko samo pomočimo in raztopimo v vročem mleku in dober tek!
(Št. obiskov: 81, od tega 1 danes)