Skoči na glavno vsebino

Začetek aprila nas razveseli z Mednarodnim dnevom knjig za otroke. Na Andersenov rojstni dan, 2. aprila –  praznujemo vsi ljubitelji knjig. Vsako leto ob tem prazniku svet obide poslanica enega od avtorjev za otroke in mladino, ki spregovori o čudežu in lepoti branja in knjig.

V Knjižnici dr. Toneta Pretnarja smo drugošolci OŠ Bistrica in POŠ Kovor z učiteljicami Anjo Janc, Saro Bajželj in Lavro Stritih Švab, v ponedeljek, 3. 4. 2023, ta praznik obeležili z obiskom mladinske pisateljice in ilustratorke. 

Obiskali sta nas Helena Kraljič mladinska pisateljica, ki je objavila več kot 100 izvirnih naslovov za otroke. Deluje tudi kot urednica in založnica. Je članica Društva slovenskih pisateljev, ter podpredsednica slovenskega centra PEN. Njena dela so izšla pri številnih tujih založbah. Veliko njenih zgodb je uprizorjenih v gledaliških predstavah. Mnoge slikanice se v Rusiji in Koreji predvajajo kot risanke.

Tina Dobrajc je akademska slikarka, rojena v Kranju. Leta 2011 je bila nominirana za umetniško nagrado ESSL, leta 2015 je prejela priznanje Riharda Jakopiča za mlade umetnike, leto kasneje pa je za svoje ilustracije prejela plaketo Hinka Smrekarja. Sodelovala je na več samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. 

Predstavili sta nam zgodbo Strašni Karlo.

Obdani z zgodbami in ilustracijami in mehko zazibani v svet besed smo bili prevzeti nad pripovedovanjem Helene Kraljič. Očarani nad pravljičnimi barviti svetovi smo spoznali kako nastanejo ilustracije   in kaj vse je potrebno preden knjiga pride v naše roke.

(Št. obiskov: 34, od tega 1 danes)
Dostopnost